Nieuws

Concert op carillon en synthesizer
Grote Kerk VeendamIn het kader van de week van de beiaard organiseert de Stichting Carillon Veendam op maandagavond 23 juli een uniek concert, waarbij een beiaardier optreedt samen met een toetsenist die synthesizer speelt.

Paul Maassen (1981) is sinds 2012 stadsbeiaardier van Breda. Zijn vader, grootvader en overgrootvader waren zijn voorgangers. Paul zoekt met zijn specifieke insteek als jazzmusicus regelmatig naar nieuwe wegen binnen de beiaardmuziek, en concerteert daarmee in binnen- en buitenland. Ook is hij muzikaal leider van de musical "The Color Purple", die in het najaar van 2018 door Nederland tourt.

Hans Vermunt (1990) studeerde in 2017 cum laude af aan het Utrechts Conservatorium bij studierichting Musician 3.0. Hij schrijft composities met muzikanten en dansers die maar op één plek uitgevoerd kunnen worden. Hij maakte stukken in een parkeergarage, een havenloods en een oude sigarenfabriek. Hans werkt als componist en muzikant bij Utrechts dansgezelschap De Dansers. Met prijswinnende dansvoorstellingen speelde hij in binnen-en buitenland.

Maandag 23 juli vanaf 19.00 uur spelen beide muzikanten muziek uit de 20e eeuw van o.a. Chick Corea en Duke Ellington. Het concert duurt een uur en vindt plaats vanaf de toren van de Grote Kerk in Veendam.

De Stichting Klokkenspel Groningen (SKG) is 25 jaar geleden opgericht om de carillons als erfgoed te behouden, te herstellen, waar mogelijk uit te breiden en het gebruik ervan te bevorderen. 
In de week van 23  t/m 29 juli worden op alle beiaarden in de provincie geprogrammeerde concerten verzorgd. Deze beiaarden bevinden zich in Appingedam, Groningen (Martinitoren en Academiegebouw), Heiligerlee, Middelstum, Winschoten en Veendam.