Nieuws

Echtpaar Schaap 65 jaar getrouwd_MG_0002.JPG

Door Bert Woltjes

Maandag was het precies 65 jaar geleden dat het echtpaar Evert Schaap (bijna 90) en Grietje Schaap-Ketler (bijna 87) in het huwelijk traden. Uiteraard kwam burgemeester Sipke Swierstra langs om het echtpaar te feliciteren met dit heugelijk feit, vergezeld van een bos bloemen. Inmiddels was de Koning de burgemeester al voor gegaan door het echtpaar te feliciteren middels een brief.

_MG_0007.JPG

Het echtpaar kreeg 1 zoon en werden er 2 kleinkinderen geboren, een jongen en een meisje. Ze leerden elkaar kennen in de Kerkstraat in Veendam. In die tijd was het gebruikelijk om als jeugd door de Kerkstraat te wandelen van oost naar west, en andersom. Een rondje dus! En dat kon maar zo een hele avond duren en zodoende kwam men elkaar steeds weer tegen en zo ontstonden vele “verkeringen” en later huwelijken.

_MG_0013.JPG

De beide echtelieden zijn geboren en getogen Veendammers. In het begin van hun huwelijk woonde men nog een tijd in de appartementen boven de toenmalige HEMA (Deze is later verplaatst). Later verhuisde men naar de Langeleegte waar men het beheer kreeg over de aula behorende bij de begraafplaats aldaar. Hier heeft men 17 jaar gewoond en gewerkt. Later verhuisde men naar de appartementen aan de R.H. van Deestweg, waar ze nu alweer 22 jaar wonen. Evert Schaap werd later koster en beheerder van de NH kerk (tegenwoordig PKN-kerk). Alvorens hij dit beroep op zich nam was hij timmerman/voorman bij aannemersbedrijf Eikenberg in Veendam. Hun beider hobby`s zijn puzzelen en fietsen. Evert Schaap woont al een jaar of 7 niet meer thuis. Vanwege een zwakke gezondheid woont hij in Verpleeghuis Veenkade/Meander, waar zijn vrouw Grietje elke dag bij hem op bezoek gaat.

_MG_0010.JPG