Nieuws

Gastgezinnen gezocht voor enthousiaste
AFS uitwisselingsscholierengabriele, Odette en Christy (2).jpg

Lisa uit Frankrijk, Alessandra uit Italië en Gregory uit de USA  komen eind augustus naar Nederland voor hun uitwisselingsjaar in ons land. Ze zijn al druk bezig met het leren van Nederlands en hebben de eerste voorbereidingsbijeenkomsten achter de rug. Vol spanning wachten zij nog op nieuws over hun nieuwe thuis en school.

De vrijwilligers van AFS Noord Nederland hopen dat er weer veel gastvrije gezinnen  zijn die het avontuur aandurven en een plek in huis en hart willen bieden aan deze AFS-ers. Ben jij het gezin waar Lisa  de vanillevla mag ontdekken of Allessandra  aardappels leert waarderen of waar Gregory vertelt over zijn eigen land maar ook zijn  Nederlandse avonturen? Heb je een plekje aan de keukentafel, op de bank en vooral in je hart voor een tiener die het aandurft de wereld te ontmoeten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de vrijwilligers van AFS voor meer informatie.

Een vreemde opnemen in je gezin is natuurlijk een grote stap en de vrijwilligers van AFS staan dan ook klaar om daarbij te helpen. Ervaring leert dat na een jaar samen de AFS-er geen vreemde meer is maar simpelweg een gezinslid waarmee je veel hebt meegemaakt. Een jaar met een uitwisselingsscholier laat je kijken naar je eigen gezin en cultuur, kennismaken met een heel andere cultuur en geeft banden voor het leven.

Tijdens hun uitwisseling in Nederland gaan deze AFS-ers gewoon naar de middelbare school, zoeken ze een Nederlandse (sport)club om bij te horen en maken ze onderdeel uit van hun gastgezin. Dat betekent dat ze natuurlijk ook de hond uitlaten of de afwas doen. AFS zorgt daarbij voor de praktische zaken als verzekering, schoolkosten, ondersteuning en visum en de AFS-ers hebben zelf natuurlijk zakgeld voor hun persoonlijke uitgaven.

Wie wordt het gastgezin van één van onze AFS-ers?  Neem voor meer informatie contact op met regio vrijwilliger Erika Schoonhoven  (erika.schoonhoven@afs.org  tel. 06 – 524 50 089) en kijk op www.afs.nl