Nieuws, Sport

Zwemvaardigheid bij ZPC Bubblezwemvaardigheid_resize.jpg

Voor zwemmers die hun zwem-ABC gehaald hebben, is het mogelijk om bij ZPC Bubble verder te gaan. Bubble biedt namelijk, naast het wedstrijdzwemmen, ook zwemlessen aan voor de zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3. Dit zijn zwemlessen voor de echte ‘zwemfanaten’. Daarnaast kan het behalen van de zwemvaardigheidsdiploma's ook gezien worden als een sport. Zwemmen is immers een van de meest gezonde manieren van bewegen!

Wat leer je zoal bij de zwemvaardigheidslessen: allerlei nieuwe slagen zoals vlinderslag, samengestelde rugslag en keerpunten, natuurlijk komen ook de borst- en rugcrawl weer aan bod; balvaardigheid, waaronder gooien en vangen en zwemmen met de bal; survival, waarbij je bijvoorbeeld met kleding aan door het gat gaat zwemmen of elkaar helpt uit het water te klimmen; onderwater oriëntatie, waarbij je een weg onder water zoekt door het zwemmen van pilon naar pilon op 2 meter diepte, en je leert een koprol achterover te maken. Tijdens de lessen wordt hard aan de conditie gewerkt én worden de zwemtechnieken nog verder verbeterd en verfijnd.

Zaterdag 7 juli hebben weer 11 kinderen in zwembad Tropiqua bij ZPC Bubble mogen afzwemmen voor hun zwemvaardigheidsdiploma 1, 2 en 3. Alle deelnemers zijn geslaagd. Gefeliciteerd Jeffrey, Jesse, Rowan, Daimy, Abby, Jasmijn, Dennie, Anne Fleur, Jasmien, Marjolein en Nicole.

Voor meer informatie zie onze website: http://www.zpcbubble.nl/