Sport

Jan Stuursma en Marieke Lokhorst winnaars Woellust RunWoellust Run 01.jpg

Door Jacob Kuipers

De zesde Woellust Run was er een van bloed, zweet en tranen. De organisatie had geen betere dag kunnen uitkiezen om de loop op 7 juli te kunnen starten. Ja, de atleten hadden het warm maar ze gingen door tot het bittere einde. Want wie wil natuurlijk niet deze loop winnen. En dan sta je voor eeuwig in de boeken van het organisatiecomité. Uiteindelijk won Jan Stuursma uit Veendam de wedstrijd, in een tijd van 33.17 min. Tweede werd Oomkens uit Maastricht (sinds twee jaar mogen ook niet-Veendammers mee doen aan de run) en derde werd Bart Berendsen. Bij de vrouwen won Marieke Lokhorst uit Annen de vijf kilometer. De oud-verslaggever Piet van Dijken van RTV-Noord babbelde de boel aan elkaar vast. Er ging een lange voorbereidingstijd aan vooraf om te kunnen starten zaterdag.

Woellust Run 03.jpg

Na afloop van deze run had ik een gesprek met Wim Meems van het organisatiecomité. “We wisten van tevoren wel dat het een succesje zou worden. Maar we waren natuurlijk wel afhankelijk van het weer. Doordat het zonnig weer was hebben veel mensen zich ingeschreven. Meer dan we verwacht hadden. We hebben bankjes en terrasjes gemaakt. De sponsoren waren geweldig, we hebben dit jaar heel veel sponsoren bij elkaar kunnen krijgen die de portemonnee open hebben gegooid. Zoals bananen en bloemen allemaal gekregen van de sponsoren. Geweldig goed. En tegelijk een hele mooie wedstrijd. Dik voor mekaar, we zijn er heel blij mee. We wisten dat Piet van Dijken in de wijk woont. Vorig jaar hadden we hem al gevraagd, maar toen kon hij niet. Ja, het is natuurlijk een aparte snuiter. Maar hij deed het hartstikke leuk en hij trekt veel mensen aan”.

Woellust Run 04.jpg

Bij de vrouwen won Marieke Lokhorst uit Annen de vijf kilometer. “Ik loop sinds kort en we trainen in een groepje. Onder leiding van atletiektrainer Henk Loots. Dus het wordt nu serieuzer met hardlopen. Ik train als het me uit komt en ik werk nog 5 dagen. En ik heb twee kids. Heb mijn zinnen gezet op de 10 kilometer. Daar wil ik mijn tijd verbeteren. Het schijnt dus als je af en toe wedstrijdjes loopt voor de 5 kilometer en de hoop dat mijn tijd bij de wedstrijden op de 10 kilometer ook ten goede komt. De Woelrust Run is dichtbij vanaf Annen, je koerst er zo heen. Ik dacht, 'dat pik ik even mee. Nee, Ik kom wel uit een familie waar veel gesport word. En mijn vader heeft ook aan triatlons en marathons mee gedaan. Maar ik ben eigenlijk begonnen met hardlopen toen ik kinderen kreeg, dat is 7 jaar geleden. Dat is een mooie sport om te combineren met werk en gezinsleven. Dat ging me wel redelijk af. Dus met dit soort wedstrijdjes kan je nog wel eens in de prijzen vallen”.

Woellust Run 05.jpg