Nieuws, Bogdike

The thrill isn't gone tijdens Night of the Guitars 2018
Buiteneditie zorgt voor groot feest op MuseumpleinDSC07301.jpg

Zaterdag stond het Museumplein weer te trillen op zijn grondvesten tijdens de buiteneditie van de Night of the Guitars. De vrijwilligers van stichting Bogdike in Veendam staan ieder jaar garant voor een groots muziekspektakel die zijn weerga niet kent.

Muzikanten uit Veendam en zij die een link hebben met de Veendammer muziekscene kiezen uit hun eigen LP en CD verzameling twee van hun favoriete gitaarnummers en die worden dan in willekeurige samenstelling ten gehore gebracht.

DSC07154.jpg

Dit jaar betraden het podium; de gitaristen Lex Koopman, Evert Erents, Coos Grevelink, Christof Bauwens, Nick Cramer en Bé Brakke. Op bas Ad Antonisse, Hans Steneker en André van der Werf. Op drums Marcel Wolthof en Djai-Mac Wolthof. Zang Gerry Wolthof, Sandy Altman, Koos Cramer, Peter Bloem, Marianne Pruissen-van der Velde, Gina de Boer en Everhard Sprik. En op toetsen Marcel van Mook en Chris Kleine.

De setlist was er weer één om door een ringetje te halen. Maar liefst 32 nummers van onder andere ZZ Top, Patti Smith, Foo Fighters, BB King, Blöf, Soundgarden, The Cult, Golden Earring en Christina Aquilera brachten het plein in beweging. 

DSC07007.jpg

Lennard Steiginga, winnaar van de derde editie van NightHunt speelde ook nog een nummer mee.

WhatsApp Image 2018-07-07 at 20.26.42.jpeg

Stichting Bogdike werkt dit jaar samen met de jubilerende Stichting Kabelnet Veendam (SKV) en die zorgde voor een spectaculaire lichtshow. De vrijwilligers van parkstadveendam.nl en RTV1 deden via internet en TV verslag.

De avond werd afgesloten met het nummer Keep on rockin' in the free world van Neil Young. Een eerbetoon aan Bé Wever, bedenker van de o.a. de Night of the Guitars en oprichter van stichting Bogdike, hij overleed in januari 2017. 

_MG_7008.jpg

Op het podium brandden kaarsjes voor Be Wever, John Dirix, John Kruisman en Roelof Korthuis.  


Fotoalbum.
Video:
 
Fotoalbum: