Sport, Regio

Vijf locaties Regionale Voetbal School
ondertekenen overeenkomstRegionale Voetbal School 1.jpg

Vertegenwoordigers van de vijf locaties van de Regionale Voetbal School (RVBS) van FC Groningen ondertekende dinsdagavond in het Hitachi Stadion een overkomst voor de samenwerking in het komende seizoen. Voor Wildervank was bestuurslid Michiel Luttje en lid jeugdzaken Bob Lukens aanwezig om de contracten te tekenen.

Drie jaar geleden werd de RVBS van FC Groningen opgestart op vijf locaties in Assen, Bedum, Roden, Wildervank en Hoogeveen. Na een evaluatie werd besloten de onderlinge afspraken vast te leggen in een overeenkomst en daarmee de samenwerking te verlengen.

Het past bij de filosofie van FC Groningen om jonge kinderen in hun eigen omgeving te laten voetballen. Spelers in de leeftijd tussen 8 en 11 jaar, blijven op die manier lid van hun eigen amateurvereniging, spelen en trainen daar ook en krijgen op zondagochtend in hun eigen regio een extra training aangeboden door FC Groningen. De afgelopen drie seizoenen is de onder-12 van FC Groningen telkens voor de volle honderd procent voortgekomen uit de diverse locaties van de RVBS.

Regionale Voetbal School  2.jpg

FC Groningen vraagt aan de samenwerkingsclubs de beschikking over trainingsvelden, kleedkamers en bezetting in de kantine tijdens de activiteiten op de zondag. Daar staat ook wat tegenover. In het vierde seizoen van de samenwerking zal daarin een volgende stap worden gezet. Zo zullen bij elk van de vijf partnerverenigingen themabijeenkomsten of workshops voor kader en bestuursleden worden gehouden.

Op elke locatie kunnen hierbij ook de verenigingen uit de regio worden uitgenodigd. Het afgelopen seizoen is daar al een start mee gemaakt, wat tot veel enthousiasme bij de clubs heeft geleid. Zo zijn er demotrainingen bij VV Roden en LTC gegeven, en een workshop bij SV Bedum over voetbaltactiek bij jonge kinderen. De insteek is nog meer kwaliteit te bieden en nog meer mensen te betrekken. Verder is er nog een mogelijkheid voor nieuwsgierige en ambitieuze jeugdtrainers om mee te kijken met de werkwijze van FC Groningen, in de vorm van een korte stage van vier zondagen. 

Op elke RVBS locatie is een hoofdtrainer het eerste aanspreekpunt voor spelers, ouders en clubs. Dit jaar hebben de hoofdtrainers ook allemaal een rol als assistent trainer bij één van de opleidingsteams, om te zorgen voor nog meer kruisbestuiving tussen de trainers van de RVBS en opleiding. 

Regionale Voetbal School  3.jpg

Samenstelling kader seizoen 2018/2019:

  • Technisch Coördinator RVBS: Byron Bakker
  • Trainer RVBS locatie Assen: Tristan Kalsbeek
  • Trainer RVBS locatie Bedum: Benjamin Sietsma
  • Trainer RVBS locatie Roden: Peter de Boer
  • Trainer RVBS locatie Wildervank: Arno Nijenbanning
  • Trainer RVBS locatie Hoogeveen: Melchior Schoenmakers