Nieuws

Broem Broem Rit vol verrassingen



image1.JPG

Als vanouds was zondagmorgen weer vanaf Mulders Motoren de Broem Broem Rit van start gegaan. Met deze rit doen bikers en trikers hun passagiers met een beperking een groot plezier. Voor de meeste deelnemers, jong of oud, is deze rit een jaarlijks hoogtepunt van de activiteiten. Met ruim 10 motoren en 9 trikes ving om 9.30 uur de ongeveer 120 kilometer lange tocht aan. Twee deelnemers waren meegegaan in de bezemwagen. 

De bikers en trikers nemen elk jaar weer belangeloos deel en komen uit alle windstreken. De opzittenden “verzorgen” hun biker of triker gedurende de dag middels koffie, broodjes en frisdrank. De consumpties worden door de Vriendschapskring (onderdeel van Humanitas) zelf ingekocht en gesmeerd om de kosten zo veel mogelijk te drukken.

35486029_2207596045923050_3200141795371515904_o.JPG

Ook wordt er tijdens het uitzetten van de route altijd gekeken naar halteplaatsen waar kosteloos gestopt mag worden en waar de deelnemers toch gebruik mogen maken van sanitaire voorzieningen. De Broem Broem Rit wordt georganiseerd door de VSK en de MTC Veendam&Omstreken.

Op de grote parkeerplaats van Huize Bareveld was een controlestop om te zien of iedereen er ook goed opzit. De route verliep grotendeels door Drenthe.

image3.JPG

De koffiestop was in Amen op Camping het Amerveld, waar gebruik mocht worden gemaakt van het restaurant. Tijdens de middagpauze bezocht men het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Dat was een heel leuke ervaring voor de deelnemers.

“We mochten parkeren op het binnenterrein van het gevangenismuseum”, verteld MTC voorzitter Rieks Roelfs. “Er waren banken neergezet voor het nuttigen van onze meegebrachte lunch. We mochten er vrij rondlopen, en tegen half twee stonden er twee ouderwetse boevenbussen voor ons klaar met een achteringang”.

image4.JPG

Met deze bussen werden gevangenen vervoerd naar de poort waar de bus precies inpast. Het chauffeursgedeelte is volledig afgesloten. De deelnemers kregen een rondrit in de bussen aangeboden. Ook de bikers en de trikers gingen met de ‘boevenbus’ mee. Het was een heel aparte ervaring. Een mevrouw gaf onderweg uitleg over de kleine huisjes met de spreuken op de gevels. En over het ontstaan en de geschiedenis van ‘Veenhuizen’.

image2.JPG

“Het was een heel leuke excursie. We proberen ook ieder jaar weer andere bestemmingen in de route op te nemen. In Veenhuizen waren we voor het eerst”.

De ‘sinasstop’ was in Tynaarlo bij het voormalige reisbussenbedrijf Rapide Tours.

Rond 16:00 uur eindigde de tocht bij het Rode Kruis gebouw aan de Schippersstraat in Veendam. Waar traditiegetrouw een warm en koud buffet wachtte, weer geheel verzorgt door de vrijwilligers van Humanitas.

35496465_2207597362589585_1657129469493641216_o.JPG