Nieuws

Sporters Veendam naar Special Olympics Doetinchem



atletiek SONS 2018.JPG

Twee groepen sporters uit Veendam hebben meegedaan aan de Nationale Special Olympics 2018 in Doetinchem, te weten atletiek en zwemmen en een wielrenner.

Vrijdagmorgen vroeg vertrokken de beide groepen richting Doetinchem om in te checken op recreatiepark Marveld voor de overnachtingen. Vanuit daar ging het ’s middags in een colonne van bussen op weg naar stadion De Vijverberg voor een spectaculaire openingsceremonie, bijeen gepraat door Erben Wennemars en Erik Hulzebosch.

Het officiële gedeelte eerst, het hijsen van de vlaggen, gevolgd oor het uitspreken van de eed door alle sporters : “Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!”
Daarna werd de vlam binnengebracht door  Torchrun Nederland, vergezeld door team NL dat volgend voorjaar naar de Worldgames in Abu Dhabi gaat, waaronder 2 zwemmers uit Veendam.
De ceremonie werd afgesloten met een daverend optreden van Gerard Joling, een van meiden van atletiek mocht nog op het podium bij Gerard Joling staan.

DSC_3345.JPG

Op zaterdag het sporttenue aan en met de bussen naar de verschillende sportlocaties, er moest gesport worden. Dat ging heel goed de eerste dag, het was wel erg warm maar dat mocht de pret niet drukken. s’ Avonds was er feest in het Olympisch dorp en het was een erg gezellige boel, maar al te laat konden ze het niet maken want op zondag waren de finales.

Op zondag stond iedereen op scherp, het was mooi weer en de medailles waren in zicht. Bij het zwemmen werden er vele persoonlijke records gezwommen, maar liefst 6 gouden, 4 zilveren en 5 bronzen medailles werden er mee terug  genomen naar Veendam.

De atleten van SV Veendam Atletiek brachten 5 gouden, 7 zilveren en 10 bronzen medailles terug mee naar Veendam. Helaas voor Mats Mulder zat er zondag geen finaleplaats in, hij viel geblesseerd uit, de wielrenner had helaas geen medaille.