Nieuws, 112

Brandweer Veendam
Nationale herdenking omgekomen brandweermensen



IMG_7471.jpg

Jaarlijks vindt op de derde zaterdag in juni een nationale herdenking plaats voor de overleden brandweer mannen en vrouwen. De herdenking biedt nabestaanden en directe collega’s de mogelijkheid om samen de pijn uit het verleden te delen en dit te verwerken en vindt plaatst bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem. Tijdens de herdenking wordt stilgestaan bij de moed en daadkracht van de brandweercollega's die sinds 5 mei 1945 zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak.

Bij kazerne van de brandweer Veendam vond ook een herdenking plaats. De brandweermannen en -vrouwen kwamen samen om o.a. collega Wiebe de Vries te herdenken met een ereboog van water. Ook werd stilgestaan bij alle andere collega’s die omkwamen bij het uitoefenen van hun vak. Op alle kazernes in het land hingen tussen 11.00 en 13.00 uur de vlaggen halfstok.

_MG_9431.jpg

Tijdens de nationale herdenking werd om 13.00 uur het ereteken in werking gesteld. Het ereteken wordt gevormd door twee brandweerspuiten die een minuut lang  ereboog van water maken.

_MG_9437.jpg

Voor meer informatie zie:  www.brandweer.nl


Fotoalbum: