Nieuws

Unieke voetbalavond met Oud SC Veendam en regioteam
tijdens benefietwedstrijd in SiddeburenJKB037220180608.JPG

Vrijdagavond hebben naar schatting zo’n 450 toeschouwers bij het veld van Siddeburen een uniek en sfeervol voetbalavond meegemaakt. Spelers van Oud SC Veendam speelden een benefietwedstrijd tegen een speciaal samengesteld regioteam. Bestaande uit spelers van DVC Appingedam, NEC Delfzijl, SGV, ZNC, Muntendam, Wagenborger Boys en Siddeburen. De opbrengst uit het duel is voor de aanschaf van een virtuele fiets en loopband voor het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Om fondsen te genereren voor dit doel heeft Robert Zuidema de stichting ‘Niet voor Nicks’ opgericht. In de zomer van 2016 overleed zijn broer Nick op 28 jarige leeftijd. Hij moest te lang wachten op het  beschikbaar komen van een donorlever, en was transplantatie niet meer mogelijk. Robert wil dat zijn broer niet vergeten wordt en had de actie middels een aantal sportieve doelstellingen bedacht ten behoeve van de afdeling C3 (maag, lever en darm) van het UMCG. Voor het goed kunnen trainen na een zware operatie kunnen patiënten zich fietsend in New York wanen, of de Mont Ventoux in Frankrijk beklimmend. Een virtuele fiets kost ongeveer 13.000 euro.

siddeburen benefietavond.JPG

Het idee om een selectie uit ploegen uit de regio samen te stellen en te laten spelen tegen Oud SC Veendam kwam van Robert zijn oom Henk Westers, elftalleider bij Siddeburen.

Oud SC Veendam speler Erwin Buurmeijer (thans trainer van DVC) is ook een neef van Henk Westers. Zo werden de lijntjes heel snel gelegd. Buurmeijer had een link met Jan Korte, oud trainer en oud bestuurslid van Veendam. De vereniging in Siddeburen heeft alles tegen kostprijs georganiseerd. En de opbrengst ging allemaal in een pot.

DSC_5564.JPG

Voor het regioteam zijn speciale shirts gemaakt met de tekst Niet voor Nicks, volledig gesponsord.

Robert Zuidema heeft bij de beide teams een helft gespeeld. In de eerste helft bij het regioteam en in de tweede helft bij Veendam. Voor de benefietwedstrijd werd een voorwedstrijd gespeeld van Kids United, en een G-team van FC Groningen, tegen een jeugdteam van Siddeburen.

De wedstrijd werd met 4-1 beslist door oud SC Veendam. Scheidsrechter Siemen Mulder was door de KNVB opgeroepen om ergens in Europa een wedstrijd te fluiten. Klaas Drewel was bereid om het van hem over te nemen. Ook hij heeft een rijk verleden bij de SC Veendam.

DSC_5770.JPG

Trainer Auke Birza van Siddeburen had de wedstrijdselectie van het regioteam op zich genomen. “Het was een leuke wedstrijd, en veel mensen zijn lang gebleven”, vertelt hij. “De ambiance was heel gezellig met een sportieve sfeer. We hebben 2 keer 35 minuten gespeeld. Het was voor een goed doel, maar als voetballers hebben we natuurlijk ook ons best gedaan en het publiek een mooi schouwspel gegeven”.

“We gaan nu druk aan het tellen en we hopen volgende week zaterdag bij de seizoensafsluiting een mooie cheque te kunnen overhandigen. Maar het gaat rap de goede kant op. Er waren al meerdere acties gehouden. Het wordt heel breed gedragen.”

Meer info op de website:
NietVoorNicks


Fotoalbum: