Nieuws, Politiek

GemeenteBelangen Veendam neemt poolshoogte
in Borgerswold Veendam



_MG_8433.jpg

Een flinke delegatie van GemeenteBelangen was zondagavond aanwezig in Borgerswold om de situatie in ogenschouw te nemen naar aanleiding van de opnieuw opgelaaide ophef over  overlast in het park.

Afgelopen weken is er op veel  fronten aandacht geweest voor een groep overlast veroorzakende jongeren, de zogenaamde ‘Borgerswoldgroep’.  Diverse media besteedden er de nodige aandacht aan nadat er opnieuw klachten van omwonenden bekend werden. In de raadsvergadering van 28 mei stelde de SP vragen hierover naar aanleiding van een recent ontvangen klachtbrief.

_MG_8431.jpg

De groep, die werd begeleid door een deel van de plaatselijke pers, bekeek het Peerdewaskegebied en verhuisde daarna naar de Borgerswoldhoeve. Een wandeling langs het strand naar de parkeerplaats achter het camperterrein was goed voor de gezondheid en de spijsvertering, maar leverde weinig informatie of nieuwe inzichten op.

Wel werd er uitgebreid gesproken met een bewoner van de Briklaan die nog eens haarfijn duidelijk maakte dat de zogenaamde racers van de ‘Borgerwoldgroep’ een regelrecht gevaar vormen voor de bewoners.

_MG_8437.jpg

‘Je durft je kinderen nauwelijks buiten te laten spelen zo gevaarlijk is het. Het is wachten op ongelukken, dat kan niet uitblijven. Op dagen van de Formule 1 grand prix is het helemaal erg, dan zijn het allemaal Max Verstappertjes”.

De gelegenheid om met de jongeren zelf van gedachten te wisselen was er ook. Twee kleine groepjes die zich ophielden op de parkeerplaats achter het campingterrein, wilden wel reageren. Zij zien het probleem niet zo. Van overlast is volgens hen geen sprake. Te hard rijden, ja dat komt wel voor, maar op de vraag wie dat dan zijn is het antwoord steevast: die andere groepjes.

_MG_8442.jpg

Of en in hoeverre GemeenteBelangen veel wijzer is geworden en door deze verkenning dichter bij een mogelijke oplossing is gekomen,  is moeilijk te zeggen. Het probleem goed in beeld krijgen is al lastig, laat staan het nemen van adequate maartegelen. Er moet bijvoorbeeld rekening worden gehouden met  juridische aspecten, het budget en de beschikbare politiemankracht.

_MG_8446.jpg

Om met burgemeester Swierstra te spreken ‘Het is een hardnekking probleem’. Een oplossing lijkt dan ook nog niet echt in zicht. Echter, een oplossing is alleen dan te vinden als eerst het probleem erkend wordt. Dat is, gezien alle aandacht en initiatieven, inmiddels zeker het geval.