Nieuws

Basisschoolleerlingen in Veendam
hebben Verkeersexamen afgelegd



IMG_0108.JPG

Donderdag hebben 325 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van tien basisscholen in Veendam het praktische verkeersexamen afgelegd. Het verkeersexamen was georganiseerd door de afdeling Veendam Wildervank van Veilig Verkeer Nederland. Langs de 4,5 kilometer route hebben vrijwilligers van de afdeling op 6 controleposten gekeken of de leerlingen de verkeersregels goed toepasten.

IMG_0120.JPG

Tijdens het VVN schriftelijk Verkeersexamen was de verkeerskennis van de leerlingen al getoetst en hun inzicht in verkeerssituaties. Maar verkeer is niet alleen te leren uit de boekjes. Verkeer is vooral praktijk. Tijdens het VVN praktisch Verkeersexamen is getoetst of de leerlingen in het echte verkeer de opgedane verkeerskennis goed kunnen toepassen. Dat is van groot belang, ook omdat een deel van hen na de zomer op een nieuwe school starten met vaak een nieuwe route, verder moeten fietsen, en soms ook voor het eerst op de fiets naar school.

IMG_0071.JPG

De start was bij het stadion met in de route onder andere de Julianalaan, langs het waterschapsgebouw, de twee rotondes aan de Jacob Bruggemalaan, de Sorghvlietlaan en langs het politiebureau weer terug naar het stadion. De route werd met witte borden aangegeven. De vrijwilligers Albert Niemeijer, Anneke Bos, Luit Bakker en Carola Niemeijer maakten bij de controleposten de notities.

IMG_0099.JPG

Bestuurslid Janneke Niemeijer gaf bij de start aan wanneer een leerling mocht vertrekken. Haar man Albert is meer dan 25 jaar vrijwilliger bij de afdeling en zijzelf iets korter. Omdat het de laatste jaren steeds moeilijker is geworden om vrijwilligers ervoor te vinden hebben de bestuursleden zelf de controleposten bemand, aangevuld met een familielid. De vrijwilligers van de controleposten zijn in principe ouders van leerlingen van deelnemende scholen.

IMG_0142.JPG