Nieuws

Blief fit, zing mit en VOVO gezamenlijk op reis



IMG-20180602-WA0000B.jpg

Op vrijdag 1 juni gingen de leden van het gemengd seniorenkoor Blief fit, zing mit en leden van de VOVO gezamenlijk met Janzen Reizen een dagje op stap. Om 8.30 uur vertrok de bus vanaf het Jan Salwaplein in Veendam. Iedereen had er zin in en was op tijd aanwezig. Een uurtje later was het gezelschap in Staphorst voor een kopje koffie/ thee met appelgebak en slagroom, waarna het gezelschap ongeveer een uur later weer verder ging, langs een toeristische route, richting de Veluwe.

Dwars door de mooie havenplaats Kampen aan de IJssel, via Harderwijk en Nunspeet naar Elburg, waar het gezelschap om 12.30 uur aankwam en vrijwel iedereen op de boot stapte, waar reeds hun broodmaaltijd klaar stond, voor een tochtje over het Veluwemeer. Na de lunch genoten de meeste reizigers nog even van het heerlijk zonnetje aan dek. Om 14.15 uur werd weer aangemeerd en kon iedereen die dat wilde nog even het gezellige vestingstadje Elburg, met zijn leuke winkeltjes, verkennen. Wie dat niet wilde zocht een terrasje op en genoot van het genuttigde en het uitzicht.

Het toeval wilde dat er net getrouwd werd en de dames genoten van de prachtige bruidsjapon van de bruid. Om 15.00 uur vertrok de bus weer. Dit keer richting café-restaurant Frederikshaven in Uffelte, waar van een heerlijk driegangen diner genoten werd. Dat het tijdens het eten begon te regenen kon de pret niet drukken, men had immers van een zonnige dag genoten. Om ongeveer 20.00 uur kwam het gezelschap voldaan terug in Veendam. Het samen op stap gaan was goed bevallen en volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar.