Nieuws

Eerste Noordelijk Dynamic Tennistoernooi



IMG_0062_2.jpg

Elke week wordt er in Veendam, Nieuwe Pekela, Exloo, Emmen en Hoogeveen Dynamic tennis gespeeld. Woensdagmiddag hebben sportcoaches senioren Petra van den Bosch van de gemeente Veendam en Pekela samen met collega Eefke Weismann uit Emmen en Hoogeveen voor het eerst het Noordelijk Dynamic Tennistoernooi georganiseerd. Het Dynamic Tennistoernooi heeft in de Sorgvliethal plaats gevonden. 

Aan het toernooi hebben drieëndertig sporters van de verschillende noordelijke verenigingen meegedaan. Het Noordelijk Dynamic Tennistoernooi wordt georganiseerd om de beoefenaars van deze sport de gelegenheid te geven wedstrijden te spelen tegen spelers van andere groepen. De deelnemers komen uit de bovengenoemde plaatsen, en kenden elkaar ook nog niet. Het plezier in het wedstrijd spelen staat voorop, maar natuurlijk werd er ook fanatiek om de punten gestreden. Bij het winnen van een wedstrijd mocht men twee druiven pakken en verzamelen. Voor de deelnemers met de meeste druiven was er een klein prijsje.

Dynamic tennis
Dynamic tennis is een attractieve, uitdagende en dynamische sport voor zowel jong als oud. Doordat er vaak alleen maar overdag sporthalruimte beschikbaar is, wordt de sport op dit moment in het Noorden vooral beoefend door Senioren.

Laagdrempelig en veilig
Dynamic tennis is een echte sport met een Dynamic Tennis Bond. “Deze relatief jonge racketsport is een combinatie van 3 racketsporten: tennis, badminton en tafeltennis”, legt Eefke Weismann uit. “Uit deze drie tennissporten zijn elementen in Dynamic tennis opgenomen. Het wordt op een badmintonveld gespeeld met de telling uit het tafeltennis. De sport is heel laagdrempelig en er wordt met heel licht materiaal gespeeld. De ballen zijn zacht. Deze tennisvariant is vooral niet belastend voor de gewrichten, zoals de schouders. En het is niet gevaarlijk. Het tennisracket is groter met een korte steel. Technisch is het ook niet zo moeilijk. Mensen die vroeger tennisten hebben soms een beetje voordeel van de techniek. Maar ze zijn vaak wel in de war met de regels. Ook zij moeten het dus leren”.

Dynamic tennis met de samensmelting uit de drie tennissoorten is ontstaan in de jaren tachtig. Het is een beproeft spel. En een leuk spel waarbij altijd een dubbel wordt gespeeld en deelnemers veel in beweging zijn.