Bloed zweet en tranen bij DWZ

Tekst Jakob Kuipers

In een volgepakt ´huis´ bij DWZ moest de plaatselijke trots van de club zondag 3 juni aantreden in de nacompetitiewedstrijd tegen Zevenhuizen. Het werd een 2-0 overwinning voor de bezoekers. Met deze zege promoveert Zevenhuizen naar de vierdeklas. Veel supporters van ´De Wieksters´ waren op deze wedstrijd afgekomen. Zowel in de kantine als langs het veld waren veel aanhangers van beide clubs aanwezig. Vooral oefenmeester Henk Oosterwold en zijn manschappen waren dan ook tot de tanden gewapend om op eigen veld de stap te maken naar de vierdeklas. DWZ kwam op 1-0 achterstand, omdat hun eigen doelman in de fout ging. Nog voor de rust kregen ´De Wieksters´ een enorme kans, maar de zenuwen speelden blijkbaar een te grote rol om naast Zevenhuizen te komen. Daarna werd het nog 2 -0, omdat de ´dadendrang´ van DWZ te groot was om een slag te slaan in de laatste ´gordel´ van Zevenhuizen. Tien minuten voor het eindsignaal moest oefenmeester Henk Oosterwold achter de hekken van de scheidsrechter. Ondanks deze tegenslag wist DWZ nog wel voor de kooi van Zevenhuizen te komen maar de zenuwen speelden blijkbaar een te grote rol om verandering in de stand te brengen.