Nieuws, Bogdike

30 jarige SKV en Bogdike vinden elkaar
Tribute spektakel met o.a. Mirage en Gruppo Sportivo_MG_8050.jpg
Bert Feiken (SKV) en Bijka Scholtens en Bert Bos (Stichting Bogdike)

Eigenlijk best wel uniek. De enige zelfstandige kabelstichting in de provincie Groningen, onze eigen SKV, viert dit jaar het 30-jarig jubileum. Men wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en alle Veendammers mee laten genieten van dit unieke gebeuren,

Dit heeft ertoe geleid dat SKV contact heeft gezocht met Stichting Bogdike om te bekijken of men gezamenlijk tot een aantal feestelijke evenementen kan komen. Uiteraard is de SKV door Bogdike met open armen ontvangen en bestaat er intussen een klik tussen beide organisaties. De samenwerking heeft intussen zijn vruchten afgeworpen want SKV en Bogdike werken nauw samen tijdens The Night of the Guitars in juli en tijdens het nieuwe evenement SKV/Bogdike Tribute op 25 augustus. Door de inbreng van SKV heeft Bogdike een groter budget te besteden en dit leidt tijdens de Night of the Guitars tot een groter podium en vooral een hele fraaie belichting door een professionele lightshow.

SKV/Bogdike Tribute wordt hét grote gezamenlijke evenement waarbij SKV opnieuw zorgt voor een groot podium en een professionele belichting maar waarbij SKV óók een deel van de muzikantenbegroting voor haar rekening neemt. Dit heeft geleid tot een programma dat beslist spectaculair genoemd mag worden:

_MG_8052.jpg

Er wordt ‘s middags begonnen met de in Veendam niet onbekende Herman Brood Tributeband Spritz. Bogdike’s eigen spreekstalmeester Everhard Sprik is zanger van deze band en ook de andere muzikanten zijn voor Veendam zeker geen onbekenden. Een stevige portie rock is gegarandeerd.

Na Spritz is het tijd voor de Eagles Tributeband Eagles Legacy met countryrock van de bovenste plank. Alle Eagles-hits komen voorbij en worden loepzuiver gespeeld door deze zeskoppige band die qua kwaliteit kan tippen aan de Dutch Eagles.

Ook de fans van Abba komen deze dag aan hun trekken want na Eagles Legacy is de SOS Abba Tributeband aan de beurt met een groot aantal onvergetelijke Abba-hits. Gitarist van deze band is onze eigen Bé Brakke die daarvóór óók al aan de bak moest met Spritz. Geen enkele Veendammer zal het betreuren dat Bé twee keer te zien is tijdens 1 evenement.

Na een iets langere ombouwpauze komt de Fleetwood Mac-tributeband Mirage in actie. Deze band met drie zangeressen en ex-Wild Romance drummer Gus Genser speelt niet alléén de hits van de latere Fleetwood Mac zoals Go your own way en Rhiannon maar ook de nummers van de oude Fleetwood Mac van Peter Green. Muzikaal staat Mirage als een huis maar de band is tevens een lust voor het oog vanwege de prachtige kostuums waarin men optreedt.

Na Mirage volgt het klapstuk van de avond: de knapste zanger van Nederland , Hans Vandenburg met zijn Gruppo Sportivo. Sinds 2017 weer actief op de vaderlandse podia en zelfs voorzien van een spiksplinternieuw album. Gruppo speelt een groot aantal hits zoals Hey Girl, Disco really made it, Bernadette, Beep beep love en nog véél meer maar óók nummers van de nieuwe plaat. Dit belooft een geweldige afsluiter te worden van dit SKV/Bogdike evenement.

SKV steekt de vrijwilligers van Bogdike óók nog eens in het nieuw en door beide partijen wordt al voorzichtig gedroomd  van een langdurige samenwerking.