Nieuws

Vernielingen/diefstal begraafplaats centrum Veendam_MG_8031.jpg

Sinds twee weken wordt de begraafplaats in het centrum van Veendam geteisterd door vernielingen.

In deze periode zijn er zeker op vijf verschillende dagen vernielingen gepleegd, vooral aan graven die zijn voorzien van een hekwerk. Een mogelijke oorzaak van de vernielingen kan diefstal zijn omdat de dieven denken dat de buizen van een duurzaam materiaal zijn gemaakt zoals koper.

_MG_7995.jpg

Maar ook letters op de graven zijn verwijderd en borden die aangeven dat de graven worden onderhouden door Protestante gemeente Veendam zijn verdwenen.

Reactie politie:
De woordvoeder van de politie laat weten dat er wel een melding is gedaan over vernielingen maar er is er geen aangifte gedaan en daarom doet de politie geen verder onderzoek.  Wel laat de woordvoerder weten, hoe meer aangiftes/meldingen wij krijgen des te beter hebben we zicht op de situatie.

_MG_7985.jpg

Reactie gemeente Veendam:
De gemeente heeft inderdaad meldingen ontvangen over vernielingen op de begraafplaats in het centrum. Inmiddels zijn er een aantal acties genomen, waaronder de reparatie van hekwerk en extra toezicht.


 
Fotoalbum: 

Reacties


Het is werkelijk godgeklaagd dat ze met hun gore poten niet van een gedenkteken kunnen afblijven. (Sorry voor woordgebruik) Wat levert dat beetje koper of ander materiaal nou op.
De impact bij de nabestaanden is daarentegen zeer groot.
Was getekend W. Mastenbroek bestuurslid Begraafplaats Houtrijk en Polanen te Zwanenburg N.H.