Nieuws

Oude tijden herleven in Veendam
met voeltbalopera_MG_7678.jpg
Mario Post en Jaap Alkema

Al enkele maanden deden er verhalen de ronde dat er 'iets' stond te gebeuren rondom de failliete voetlbalclub SC Veendam. Op een frisse donderdagmiddag kwam in het Henk Nienhuis-stadion aan de Langeleegte het nieuws naar buiten. Tijdens de zomer van 2019 zal stadion de Langeleegte het decor zijn voor een voetbalopera over de voetbalclub die bestond van 1954 tot 2013. De opera heeft de titel: 'Veendammer Wind'.

Betrokkenen René Otterloo, Mario Post en Jaap Alkema, deden het woord over het spektakel.  'Dames en heren, we gaan iets leuks doen', aldus Mario Post. Volgens Jaap Alkema is er zoveel te vertellen over de voormalige voetbalclub, daar moest iets mee worden gedaan. De opera zal worden uitgevoerd door professionele spelers en vrijwilligers. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. Lubertus Leutscher, een zangkoor en een popcombo. Het o zo bekende 'Aan de Langeleegte' zal zeker voorbij komen en wordt in een nieuw jasje gestoken. Het spektakel zal herinneringen oproepen aan de vele mooie en minder mooie jaren die de voetbalclub gekend heeft. Jaap Alkema: 'U moet niet uitgaan van een klassieke opera maar het zal een echte volksopera worden voor onze noordelingen'.

_MG_7691.jpg
Wethouder Henk Jan Schmaal​, Mario Post en Jaap Alkema

Wethouder Henk Jan Schmaal is ook aanwezig. 'Met de organisatie van het Leer- en Sportpark, valt de opera samen op een mooi moment'.

De kaartverkoop vindt plaats op 20 september aanstaande en dan wordt ook bekend gemaakt welke acteurs en vocalisten de hoofdrollen gaan vertolken. Hiervoor wordt er in juni gecast.

De eerste voetbalopera ter wereld in een voetbalstadion, zal bestaan uit 2 try-outs en 5 voorstellingen. De try-outs vinden plaats op 26 en 27 juni 2019. De voorstellingen worden gehouden op 28, 29 en 30 juni en 4 en 5 juli 2019. Per voorstelling is er in het stadion plaats voor maximaal 2000 bezoekers.

_MG_7682.jpg

De komende tijd kunnen we dus uitzien naar een bijzonder en uniek spektakel!