Nieuws, Video

Koningsdag centrum Veendam druk en gezellig
video's en foto's_DSC0681.jpg

Koningsdag in het centrum van Veendam werd druk bezocht. De Koninklijke familie was in de stad Groningen maar dit had totaal geen invloed op de bezoekersaantallen in Veendam.

De dag voor Koningsdag kwamen de eerste marktkooplieden uit Duitsland al naar Veendam. Om 20:45 uur waren de eerste particulieren al druk bezig om hun koopwaar uit te stallen. Maar in de vroege ochtend van Koningsdag (06:00 uur) was er nog voldoende ruimte voor de mensen die pas ‘s ochtends naar het centrum kwamen.

_DSC0635.jpg

Koningsdag begon met een tourrit van de MTC Veendam. De inschrijving was bij Croissanterie Patisserie Kielman aan de Kerkstraat. Rond 10:30 uur vertrokken de motorrijders in kleine groepjes vanaf het gemeentehuis. De inkomsten van deze tourrit gaat naar de jaarlijkse Broem Broem rit van de twee Vriendschapskringen van Humanitas Veendam Pekela.

Klokslag 11:00 uur werd bij de Café de Toeter aan het Beneden Westerdiep door Lenus en Alida Ottjes het startsein gegeven voor de eerste Bogdike Toeterrit. Dit jaar met 74 oldtimer motoren. Lenus en Alida hebben in 2017 aangegeven na 25 jaar met de Toeterrit te gaan stoppen. Begin dit jaar heeft stichting Bogdike dit evenement opgepakt en was een groot succes.

_DSC0670.jpg

Duizenden mensen kwamen Koningsdag naar Veendam en kijkt de organisatie tevreden terug op een bijzonder geslaagde dag.


Fotoalbum:
Gerelateerde artikel: