Nieuws

Echtpaar Bijl-Canninga uit Veendam 60 jaar getrouwd



_MG_0007.JPG

Door Bert Woltjes

Woensdag 25 april is het echtpaar Lukas Bijl (79) en Ginie Bijl-Canninga (78) 60 jaar getrouwd. Het feest werd thuis aan de Westerbrink 15A gevierd, waar Burgemeester Sipke Swierstra langs kwam om het bruidspaar te feliciteren en om hen een forse bloemstuk te overhandigen.

_MG_0002.JPG

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet in Hoogezand waar Ginie in de oorlog naar toe was verhuisd vanuit Amsterdam. Men was vanwege het voedseltekort met een goederentrein gevlucht naar het noorden en daar bij familie ondergebracht. Het echtpaar heeft jarenlang in rozenkwekerijen gewerkt o.a. bij Kuiper in Veendam en Niezen in Meeden en later nog in Westerlee en als hobby heeft men nu nog een groentetuin bij huis.

_MG_0016.JPG

Een andere hobby van het echtpaar is met de camper toeren door Europa. Regelmatig bezoekt men dan steden waar bronnenbaden zijn en daar maken ze vaak gebruikt van. Dhr. Bijl fiets nog meerdere keren per week, waarbij het niet ongewoon is dat hij nog 20 tot 30 km wegtrapt.

_MG_0029.JPG

Het echtpaar woont nu alweer 20 jaar aan de Westerbrink, daarvoor woonde men in de Frans Spiekmanstraat. Ze bouwden de woning zelf met behulp van de kinderen, ook alle 6 kinderen bouwden met elkaars hulp een eigen woning. Op dit moment is men ook bezig om ook weer met elkaars hulp woningen voor de kleinkinderen te bouwen. Het echtpaar heeft 6 kinderen, 12 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.


 
Fotoalbum: