Verslag V&Z Veendam - Futsal Topbrands kampioen

In de competitie werden nog twee wedstrijden gespeeld en een wedstrijd ging niet door i.v.m. een sterfgeval en een niet, omdat een team heeft afgezegd.

In de eerste klasse verloor kampioen Prins Elektro met 11-7 van Riklis Karto Hair en in de derde klasse verloor GHV/Vastgoed Partner met 7-11 van Veendam Fanatics. Vrijdagavond werd er gestreden om de beker en daarna werden door de voorzitter de bekers uitgereikt aan de teams. De wedstrijd om de derde plaats ging tussen CEVDET en Prins Elektro en werd met 3-7 gewonnen door Prins Elektro. Na ongeveer drie minuten opende R. Venhuizen de score en vijf minuten later maakte Venema de 0-2 en 0-3 werd het door de hard werkende E. Schoenmaker. Net voor de rust wist Maros het net te vinden voor CEVDET, 1-3. In het begin van de tweede helft scoorde Maros ook de 2-3 en leek het toch nog spannend te worden, maar Schoenmaker dacht daar anders over en maakte er 2-4 van en negen minuten voor het einde scoorde spijker zelfs nog de 2-5 en Maros scoorde de derde voor CEVDET en in de laatste minuten maakte R. Venhuizen er ook nog 3-6 van liet de tegenstander het hoofd hangen en het slotakkoord was dan ook nog voor Schoenmaker, 3-7 wat tevens de eindstand werd. De finale ging tussen SWO Veendam en Futsal Topbrands. Na een minuut opende Langeland de score en na zeven minuten maakte Brust de gelijkmaker en zes minuten later scoorde R. Breeuwsma de 1-2 en W. de Jonge maakte weer gelijk en net voor de rust werd het nog 2-4 door eerst Huizinga en wederom Brust. Langeland maakte het nog even weer spannend door met een mooie treffer er 3-4 van te maken en daarna bleef het wel spannend, maar Hager maakte er nog 3-5 en dat was net te veel voor SWO.

Om 21.45 uur reikte de voorzitter van V&Z de prijzen uit aan iedereen. Eerst was het de beurt aan de kampioenen. In de hoofdklasse was het Futsal Topbrands, eerste klasse Prins Elektro, tweede klasse Smit Facility, derde klasse Statusbar en in de vierde klasse Essity 2.

De fairplay was dit seizoen voor MF Shipping.

Topscorer in de hoofdklasse werd I. Chuma met 29 doelpunten en deze was helaas niet aanwezig en in de eerste klasse werd W. Kleiweg topscorer met 40 doelpunten en was daarmee ook algeheel topscorer.

In de tweede klasse was B. Wollinga de topscorer met 37 doelpunten.

In de derde klasse werd het D. Korringa met 32 goals, maar daar had K. Bijl nog overheen gekund als Stukadoorsbedrijf Oldenburger de laatste wedstrijd niet had afgezegd en daarom heeft het bestuur besloten om ook K. Bijl een prijs te geven. L. Hoving maakt er in de vierde klasse 36 goals en is daarmee daar de topscorer geworden.

Uitslag van de beker is dus: 1. Futsal Topbrands dat daarmee de dubbel heeft. Tweede werd SWO Veendam en derde Prins Elekrto en als laatste CEVDET dat al weken van te voren riep dat ze kampioen werden en ook de beker zouden pakken, maar van alles dus niets en dan ook nog wegblijven om de prijs in ontvangst te nemen. Ook Essity 2 was niet aanwezig bij de uitreiking. Alle kampioenen zullen promoveren en verder zal het bestuur kijken wat erbij komt en weg gaat en het bestuur zal ook de hoofdklasse moeten aanvullen. Dus nieuwe teams kunnen zich aanmelden tot 1 augustus.

Het bestuur wil iedereen bedanken en wenst iedereen een prettige vakantie en tot zien in het nieuwe seizoen.