Nieuws, Regio

Dag en nacht extra bussen tijdens Koningsdag



Koningsbus 2018.png

In heel Groningen en Drenthe wordt op 27 april Koningsdag gevierd. Het Koninklijke gezelschap bezoekt dit jaar Groningen. Ook in de nacht ervoor vinden veel festiviteiten plaats. Speciaal voor al deze feestelijkheden rijden Arriva en Qbuzz op donderdag 26 en vrijdag 27 april veel extra bussen.

17 buslijnen rijden Koningsnacht door Groningen en Drenthe
Op donderdagavond 26 april rijden veel buslijnen extra ritten. ’s Nachts rijden van 26 op 27 april 17 buslijnen in Groningen en Drenthe de hele nacht door om alle feestvierders weer naar huis te brengen.
Zo rijden Q-linklijnen en Qliner lijnen van Groningen richting Leek, Roden, Annen, Delfzijl, Emmen, Drachten, Assen en Stadskanaal minimaal twee keer per uur. Ook veel streeklijnen rijden de hele nacht door waaronder streeklijn 74/110 van Emmen via Valthermond en Stadskanaal naar Veendam.

Koningsdag tot na middernacht veel extra bussen
Vanwege het Koninklijk bezoek in de stad Groningen verwachten wij veel extra bezoekers in de stad Groningen. ’s Avonds trekt Kingsland ook veel extra bezoekers naar de stad. Voor alle feestvierders in Groningen en Drenthe rijden Qbuzz en Arriva daarom de hele dag tot 2 uur ’s nachts veel extra ritten.
De dienstregeling van alle (extra) bussen is beschikbaar op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/gd.

Reis gemakkelijk met je OV-chipkaart
Zowel ’s nachts als overdag is het mogelijk met de OV-chipkaart te reizen in alle (extra) bussen. Daarnaast is het ook mogelijk een kaartje te kopen bij de chauffeur. Op enkele drukke momenten zijn extra kaartverkoopmedewerkers in Groningen, Drachten, Emmen en op P+R locaties aanwezig.

Busschoonmakers houden de bussen schoon
Tijdens Koningsnacht en Koningsdag zijn speciale busschoonmakers op Hoofdstation Groningen aanwezig om alle bussen schoon te houden. We vragen daarnaast passagiers om afval zo veel mogelijk de bussen schoon te houden.