Nieuws

Blueprint viert 20 jarig jubileum met The Tulsa Sound



_MG_9614.jpg

Op vrijdag 27 april van 17.00 tot 19.00 uur vindt een bijzondere aflevering van Blueprint plaats. Op deze laatste vrijdag van de maand is het namelijk exact 20 jaar geleden dat de eerste aflevering van Blueprint werd uitgezonden. In deze speciale Koningsdag aflevering worden de sessies vertolkt door gerenommeerde muzikanten Chris Blevins en Paul Benjaman uit Tulsa, Oklahoma. Een dag later, zaterdag 28 april, spelen beiden op de Rhythm & Blues Night in Groningen.

De locatie is opnieuw de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam en zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl  is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl en www.rtveen.nl


Paul Benjaman
De Amerikaanse staat Oklahoma heeft een groot aantal muzikanten voortgebracht. Folkzanger Woody Guthrie, countryzanger Vince Gill, rockabilly zangeres Wanda Jackson, zanger pianist Leon Russell. En misschien wel de meest bekende van allemaal, zanger gitarist J.J. Cale. Maar ook tegenwoordig is er nog een levendige muziekscene in Oklahoma. Een voorbeeld daarvan is zanger gitarist Paul Benjaman, geboren in Tulsa en opgegroeid in Inola, een plaats in de buurt van Tulsa. Met zijn Paul Benjaman Band maakt hij vanaf 2008 muziek en toert hij regelmatig door de VS. Zijn meest recente plaat is “Sneaker” en bevat twaalf door Paul Benjaman geschreven nummers. Amerikaanse rootsmuziek omschreven als “The New Tulsa Sound”.


Chris Blevins
Chris Blevins is een 28-jarige muzikant uit Henryetta, een landelijk dorp 140 kilometer ten westen van Oklahoma City. Tot voor kort werkte hij fulltime op een plaatselijk postkantoor, waarna hij ’s avonds richting het tachtig kilometer noordelijker gelegen Tulsa reed om daar in bars op te treden. Een té zwaar bestaan, vond hij uiteindelijk, wat hem dus dwong tot het maken van een keuze. In 2017 verscheen de debuut cd “Better Than Alone” dat opgenomen werd in de Fellowship Hall Sound in Little Rock Arkansas, onder leiding van producer Chris Combs. Met o.a. een gastrol voor John Fullbright hoor je op deze plaat een heerlijke mix van country, southern rock en gospel. Conclusie: een cd die elke rechtgeaarde roots liefhebber gehoord moet hebben.