Nieuws

Buurkracht Ommelanderwijk-Zuidwending
wint Klimaatstraatfeest 2018



_MG_6906.jpg

Team Buurkracht Ommelanderwijk-Zuidwending heeft de hoofdprijs (€5.000) van de tiende en laatste editie van het HIER Klimaatstraatfeest gewonnen; de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Vandaag werden de deelnemers door de organisatie verrast met de prijsuitreiking. Er deden afgelopen winter in totaal 383 teams mee aan de jubilieumeditie van het Klimaatstraatfeest.

Zij voerden met elkaar maar liefst 300 energiebesparende acties uit. De spelers combineerden kleine acties als gasloos koken met evenementen als een energieborrel en een energiemarkt. Zo liet het team ook andere bewoners van Veendam kennis maken met energiebesparing. Ook hebben ze een “energiek dansfeest” georganiseerd, zonder verwarming en met akoestische muziek! 

_MG_6924.jpg

Vandaag liet de organisatie van het Klimaatstraatfeest hen nog één laatste opdracht uitvoeren. Zij moesten samen een puzzel in de vorm van een levensgroot huis in elkaar zetten. Op het laatste puzzelstuk, dat door wethouder André Hammenga werd overhandigd, stond dat zij het Klimaatstraatfeest 2018 hebben gewonnen.

Naast de hoofdprijs van €5.000 kregen Buurkacht ook nog eens een extraatje van €1.000 voor hun inzet.


 
Fotoalbum: