Nieuws

Sportieve afsluiting Scoor een Boek! in stadion Veendam



_MG_6752.jpg

Hoeveel boeken hebben de kinderen uit de gemeenten Pekela en Veendam gelezen voor het project Scoor een Boek!? Woensdagochtend werd dit bekend gemaakt in het stadion De Langeleegte in Veendam tijdens een sportieve afsluiting van het project Scoor een Boek! waar 634 leerlingen aan mee deden.

De scholen uit Pekela en Veendam hebben totaal 3136 boeken gelezen.

Deze week organiseert Biblionet Groningen en FC Groningen in de Maatschappij op acht verschillende locaties in de provincie Groningen sportieve afsluitingen van het leesproject Scoor een Boek! Vrijdag 13 april wordt in Delfzijl bekendgemaakt hoeveel boeken de 5.500 leerlingen in de provincie Groningen samen hebben gelezen.

_MG_6676.jpg

Scoor een Boek!
Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want scoren kun je overal. De kinderen doen tijdens dit sportieve leesproject hun best om zoveel mogelijk boeken te lezen. Dit jaar moedigde voetballer Tom van Weert van FC Groningen de leerlingen via videoboodschappen aan.

Thuiseditie
Scoor een Boek! vond niet alleen plaats in de klas. Thuis kon het hele gezin meedoen door boeken, kranten en tijdschriften te ‘scoren’. Hiermee verdienden de gezinnen voetbalplaatjes van FC Groningen. Daarnaast organiseerde Biblionet Groningen in 30 bibliotheken de Scoor een Boek! Experience. Tijdens de Experience konden gezinnen onder andere een partijtje robotvoetbal spelen, voetbalstadions bouwen of een FIFA-toernooi spelen op de PlayStation.

_MG_6770.jpg

De speelochtend is gewonnen door groep 6 van de Obs Hendrik Westerschool uit Oude Pekela.

Sportieve afsluiting in Veendam
De sportieve afsluiting in Veendam werd georganiseerd in samenwerking met Team Sport van de gemeenten Pekela en Veendam. .


 
Fotoalbum: