VV Wildervank nadert de gevarenzone

IMG_9060.JPG

Tekst Jacob Kuipers

Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen de derdeklassers Wildervank (zon) en Kwiek werd één minuut stilte in acht genomen omdat de vrouw van oud-speler Jan Zuidema is overleden. Om die reden speelde de ploeg van oefenmeester Harm Hovenkamp met rouwbanden om. Jan Zuidema was een oud-bestuurslid en zijn vrouw was kantinemedewerkster van de club. Wildervank verloor overigens de thuiswedstrijd met 1-0. Door deze nederlaag verkeren de Woortmanslaanbespelers in de degradatiezone. Dat verder bestaat uit de ploegen SVZ, Siddeburen en Actief.

Wildervank moest dus terdege beseffen wat er op het spel stond zondagmiddag. Maar daar was voor de toeschouwers niks van te merken. Zulke partijen moet je met 'de mes op de keel' spelen want anders is het 'lot' snel bezegeld. Oefenmeester Harm Hovenkamp had de 'boodschap' blijkbaar mee gegeven om Kwiek vast te zetten op eigen helft. En dat gebeurde dan ook. Maar het was van korte duur. Want Kwiek liet zich niet 'kisten' en Laurens Luijckx begreep dat gelijk en had bijna succes om de 0-1 aan te tekenen.

Maar dat 'feest' ging voor Kwiek dus niet door. Twee minuten later was het 'spielmacher' en vrije trappen specialist Paul Tuntelder, die uit een stilstaande situatie bijna scoorde maar het 'leer' ging rakelings langs de doelpalen. Optisch waren de 'volgelingen' van Hovenkamp beter, maar het echte 'vuur' ontbrak. En op dat onderdeel moet je, vooral in deze periode, toch onder de 'knie' hebben wil je wedstrijden winnen. Na 20 minuten spelen sloeg de schrik van de Wildervank-supporters hun om het 'hart'.

IMG_9067.JPG

En Kwiek-speler Rick Waals was hier verantwoordelijk voor. Bijna vloog het leer tussen de palen en lat, maar Wildervank-doelman Jordy Kostwinder was paraat en redde fraai. Wildervank werd wakker en Ewout Wolf, Nick Kamst en Roy ter Veer zorgden voor een fraaie aanval. Maar doelman Dennis Dijk van Kwiek was uit het goede 'keepershout' gesneden en maakte de aanvallen onschadelijk van Wildervank. Vervolgens deed Kwiek wat terug. Het was weer die dekselse Waals, die gelanceerd werd op een lange bal, maar hij schoot het speeltuig naast het vijandelijke doel.

In de 38ste minuut was het Kwiek- speler Ruben Wasia die goed werd gelanceerd op een diepe bal. En toen hij dichterbij doelman Kostwinder kwam, schrok hij zo van deze sluitpost, dat hij in allerijl naast schoot. Deze actie van Wasia was direct ook de laatste 'wapenfeit' van deze eerste part.

In de 56ste minuut viel er bijna een goal te noteren voor Wildervank. Een vrije trap van Paul Tuntelder transporteerde hij naar Nick Kamst en bijna was het raak voor Wildervank. De bal ging rakelings over het 'dak' van Kwiek. Daarna deed Kwiek gelijk wat terug maar kon de 'kooi' van Wildervank niet vinden. Dan was het weer de beurt aan Wildervank.

Een aanval van Kwiek werd afgeslagen door de ploeg van Hovenkamp en de roodhemden schakelden een tandje hoger en gingen gelijk in de aanval via diverse 'pionnen' van Wildervank maar de bal ging er niet in. Vervolgens een breed opgezette aanval en invaller Youry Vondeling stuurde de bal naar Martijn Jager en het leer kwam vervolgens bij Ewout Wolf. Maar het eindstation van deze vloeiende aanval liep op niks uit. In de 87ste minuut ging het helemaal mis bij Wildervank. Rick Waals schoot vanaf de linkerkant de bal binnen en Wildervank-doelman Kostwinder was kansloos.