Nieuws

Uitdagende outdoor activiteiten bij
Borgerswold Experience B.V. Veendam_DSC1894B.jpg

Tekst Hans van Noort

Veendammers zijn natuurlijk bekend met hun woonplaats, kennen veel straten en weten buurten/wijken te vinden. We vragen de weg naar de Bergweg. Ja, dan laten velen het afweten. Leggen we de link met de oude vuilstort… ja, dan wordt het een ander verhaal. Door het hek waar we in het verleden het brengstation was, bereiken we het weegbruggebouw waar je je indertijd moest melden. Nu is het ‘t kantoor van Borgerswold Experience B.V. Het witte gebouw aan de rechterzijde dient als ontvangstruimte met alle horeca.

_DSC1919.jpg

Ondernemers
Wouter van Riet (30 jaar) en Sievert Uneken (50 jaar) runnen dit bedrijf, waar in het buitensportseizoen zo’n 15 medewerkers actief zijn! Wouter is een en al sport en loopt met enige regelmaat hele en halve marathons. Hij hoopt in september tijdens de RUN in Winschoten de 50 km te volbrengen! Hij is geschoold op de PABO en heeft allerlei cursussen gevolgd o.a. Fitness, Bootcamp, personal trainer en atletiekbijscholingen. Bovendien heeft hij samen met zijn partner Sandra het bedrijf WS Running & Bootcamp aan de Langeleegte 16a – in het oude stadion van SC Veendam. Dit is een vereniging van maar liefst 700 leden vanuit heel oost en noordoost Groningen en 12 trainers!

Sievert heeft naast Borgerswold Experience ook nog een ander bedrijf namelijk ON AIR Event Support. ON AIR houdt zich bezig met evenementenorganisatie en attractieverhuur. Ze verhuren allerlei opblaasbare attributen zoals springkussens, sky tubes, basketball fun, finishboog tot een grote champagnefles en glijbanen. Ook partyverhuur (statafels e.d.) en voor geluid kun je bij hem terecht. Bij winkeliersacties, uitmarkten, straatmuziekfestivals, Open Dagen, St. Nicolaasintochten wordt een beroep gedaan op ON AIR, zelfs tot Keukenhof in Lisse aan toe! Bovendien is hij 6 jaar voorzitter geweest van Wielervereniging Stormvogels Veendam.

_DSC1905.jpg

Klimbos Veendam 
Borgerwold Experience is nog een jong bedrijf. Het is opgericht in 2016 en heeft een voortvarende start gemaakt. In de winter van 2016 – 2017 is het Klimbos gerealiseerd en medio maart 2018 is naast het Klimbos een survivalbos aangelegd. Hierin kun/moet je apenslingeren, springen, klauteren over allerlei obstakels, klimmen en noem maar op. Het Klimbos ziet er beslist zéér uitdagend en spectaculair uit én is het ook! Hoog in de bomen moet je via allerlei touwen, touwladders, paalbruggen, klimtoestellen en klimbruggen al balancerend zien dat je het circuit aflegt. Er zijn 3 routes van ieder 10 hindernissen. Eén onderdeel is een zipline over het water. Dit is een soort abseilen – helemaal spannend! Je moet natuurlijk niet naar beneden kukelen, maar daar hebben ze iets op gevonden. Via een tuig ben je gezekerd/verankerd met klimhaken van een veilig kliksysteem aan een kabel. Na iedere hindernis koppel je jezelf los en maak je je vast aan de volgende. Iedereen is voorzien van 2 haken, waarvan er altijd één gesloten blijft. Mocht er iets mis gaan, dan hang je nog altijd aan één haak en klim je weer gewoon omhoog. Een prima veiligheidssysteem! Leg je het gehele parcours met alle hindernissen af dan ben je toch wel zo’n 1½ uur actief bezig. Naderhand is er voor de volwassenen en de kinderen een consumptie. Nog even over de kinderen, die moeten minimaal 1.40 m lang zijn, alleen dan kunnen ze zelfstandig het parcours in het Klimbos afleggen. Bij de kinderen vanaf 1.20 mtr tot 1.40 mtr moet er altijd een volwassene mee! De verschillende hindernissen hebben een zekere moeilijkheidsfactor, waar je niet te lichtvaardig over moet denken. Het blijft uitdagend en spannend. Het is zeker een overwinning op jezelf als je zonder misstappen het einde haalt. Gecertificeerde sportinstructeurs zorgen voor de nodige uitleg en eventuele ondersteuning.

_DSC1916.jpg

Voor wie?
90% van de klimmers gaat de uitdaging aan in georganiseerd verband. Veelal zijn dit bedrijfsuitjes, personeelsverenigingen of vrijgezellenfeestjes. “Met grote regelmaat zien we hier eveneens hele families verschijnen voor bijvoorbeeld een kinderfeestje of verjaardagspartijtje,” memoreert Wouter van Riet. “Dat is hartstikke leuk voor allemaal!” Ook maken sporters er gebruik van, bijvoorbeeld een voetbalteam dat wel eens wat anders wil. Voor teambuildingsessies is het Klimbos uitermate geschikt, zeker als je het combineert met andere activiteiten van de Borgerswold Experience. Hiervoor is het klimbos uitgebreid met een activiteit kratten stapelen en een vertrouwenssprong. De overige 10% zijn veelal vaders die met hun wat grotere kinderen wel eens gezamenlijk iets willen ondernemen. En… denk niet dat het alléén voor jongens is, hoor!

Naast het Klimbos en het survivalbos biedt Borgerswold Experience nog veel meer activiteiten aan. Denk aan boogschieten, klootschieten, ATB, kanovaren, vlotten bouwen, paintball voor kids én voor ouderen, bootcamp, geo-coaching, paardrijden, waterskiën, puzzeltocht en zeskamp. Sommige activiteiten zijn al dan niet in samenwerking met de andere ondernemers in Borgerswold. Sinds kort kun je ook droppings of GPS-tochten reserveren. Borgerwold Experience biedt ook verschillende arrangementen aan waarbij naast het sportieve gedeelte ook de inwendige mens niet vergeten wordt. Van een eenvoudig patatje tot BBQ’s en buffetten alles kan. Samen met de klant kunnen arrangementen “op maat” gemaakt worden. Mogelijkheden zijn bijna onbegrensd.

_DSC1928.jpg

In het korte bestaan is Borgerswold Experience al aardig bekend. Via de sociaal media zijn de referenties over het algemeen lovend. Je komt tegen: aanrader, heel leuk, de moeite waard en wow superrrrrrrrrrrrrr. Dat zegt genoeg. En de prijs, daar hoef je het niet voor te laten, want het is een ochtendje of middagje lekker actief buiten zijn – het is een belevenis!

De ondernemers en hun personeel Borgerwold Experience zijn ambitieus. Ze willen uitgroeien tot het grootste activiteitenpark van de regio. De locatie leent zich er uitstekend voor. Borgerswold heeft alles!

De Bergweg 1 kun je nu gemakkelijk vinden, toch?

Meer weten: kijk op www.borgerswoldexperience.nl of mail info@borgerswold-experience.nl of bel Wouter: 06-11111881, Sievert : 06-41665450.