Nieuws

Tropiqua behaalt Keurmerk Veilig & Schoon
Gratis zwemmen en een ijsje



DSC_7883.JPG

Dinsdagmiddag ontving wethouder Henk Jan Schmaal en het team van zwembad Tropiqua het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Henrica Bergsma namens het keurmerk. Het Keurmerk Veilig & Schoon is hét branchekeurmerk voor zwembaden. Om dit te vieren kan iedereen op dinsdag 20 maart 2018 gratis zwemmen en ontvangt iedereen een ijsje.

Gratis zwemmen en een ijsje
De gemeente Veendam en het team van Tropiqua zijn trots op deze erkenning. Dit wordt gevierd met de bezoekers van het zwembad. Op dinsdag 20 maart 2018 is het gratis zwemmen voor iedereen in Tropiqua. Restaurant Tropiqua deelt in de feestvreugde door een gratis ijsje voor iedere bezoeker beschikbaar te stellen.

DSC_7894.JPG

Keurmerk Veilig & Schoon
Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat alle wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast alle wettelijke kaders stelt het Keurmerk diverse aanvullende eisen. De Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ), waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, roestvrijstaal in zwembaden, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen, een toezichtplan en een werkend schoonmaakplan zijn voorbeelden.

Versterking maatschappelijke functie zwembaden
Het Keurmerk Veilig & Schoon leidt tot versterking van de belangrijke maatschappelijke functie van zwembaden. Het Keurmerk is een, door de zwembadbranche ingestelde regeling. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.

DSC_7902.JPG

200 zwembaden
Op dit moment zijn ruim 200 zwembaden in het bezit van het Keurmerk Veilig & Schoon. Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van Tropiqua aan dat alle bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.


Fotoalbum: