Nieuws

Ongeloof en verbazing over reddingsplan BV VeendamVeendam - Politiek Veendam reageert met ongeloof en verbazing op het nieuws dat een groep noordelijke ondernemers BV Veendam financieel onder de arm neemt. "BV Veendam heeft in eigen doel geschoten en denkt zo de wedstrijd te winnen", reageert wethouder Henk‑Jan Schmaal. B en W van Veendam willen vandaag met BV Veendam om tafel.

"Als het klopt wat er in de krant staat", aldus Schmaal (Gemeentebelangen), "dan ruilt BV Veendam de ene lening in tegen de ander", waarna de sportwethouder de vergelijking maakt het met eigen doelpunt. "Naar mijn mening schiet BV Veendam hier niets mee op."
Het tijdstip bevreemdt Schmaal al evenzeer: "We zitten midden in de aanbestedingsprocedure van de bouw van de campus. Nu is het niet zo dat we de campus zonder BV Veendam niet kunnen bouwen, maar de koop van het stadion en het aangaan van een exploitatieovereenkomst met BV Veendam, maken deel uit van de aanbesteding. Wij willen vandaagmaandag nog overleg met het bestuur van de voetbalclub om te horen hoe de vlag er bij hangt."

Edzko Smid, raadslid voor de VVD en in de vorige collegeperiode als wethouder dichtbij BV Veendam, toont zich verrast. "Ik weet het niet, je hoort de laatste tijd heel veel gekke berichten rondom BV Veendam. Positief is dat het zakenleven klaarblijkelijk bereid is om de handen uit de mouwen te steken. Dat is een compliment waard."

"Een sterk verhaal", reageert fractievoorzitter Bram Schmaal (Gemeentebelangen). "Dit klinkt mij niet als een goed uitgewerkt plan in de oren. Als het waar is, is het prima, leuk voor BV Veendam, maar het riekt naar een korte termijn oplossing. Dat verhaal van die garantstelling (een sponsor stelt zich garant voor het betalen van de rente van het krediet, red.) hebben we al eens eerder gehoord. Ik vraag mij af of de wens niet de vader van de gedachte is."


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....