Regio

Lichtkomische voorstelling heringedeeldGR in Stadskanaal



Afbeelding vlnr Lies, Bas en Lotte. Foto door Aernout Steegstra.png

De provincie Groningen wordt de komende jaren heringedeeld. Voor theatermaakster Maaike van den Hoek en documentairemaker Beno Hofman aanleiding om heringedeeldGR te maken.

Een licht komische voorstelling, mét documentaire, over de impact die de herindeling van de gemeente op de inwoners kan hebben. Met Bas de Bruijn, Lotte Dunselman, Lies van de Wiel en inwoners uit de regio. Op woensdag 4 april 2018 speelt de voorstelling in Stadskanaal. Kaarten kunnen worden gekocht via de website: www.heringedeeldgr.nl.

In heringedeeldGR, geschreven door Maaike van den Hoek, wordt de menselijke capaciteit om met grote veranderingen om te gaan verbeeld door de burgemeester (Bas de Bruijn), Aaltje (Lies van de Wiel) en Moniek (Lotte Dunselman, winnares Colombina 2017). Het is maandagochtend als Aaltje en Moniek, ambtenaren bij de gemeente, zoals altijd, arriveren op hun werk. Maar vandaag is alles anders. Nu de gemeente wordt heringedeeld staan hun banen op het spel. Aaltje en Moniek zijn als eerste aan de beurt voor een competentietest en de goede werksfeer tussen de collega’s verandert binnen een mum van tijd in rivaliteit. Ondertussen lopen de burgers de deur plat en vragen de vrouwen het hemd van het lijf over de herindeling. Alsof het nog niet druk genoeg was heeft de burgemeester ook nog eens een prijsvraag uitgeschreven. Maar voor het maandag is, en Aaltje en Moniek de herindeling voor de kiezen krijgen, laat de burgemeester een speciale documentaire zien, die hij heeft laten maken door Beno Hofman.

Hardloopgroep.jpg

Beno en zijn team (Jeen de Vos en Menno Knevel) maakten voor heringedeeeldGR acht documentaires over de geschiedenis, het landschap en de mensen in de verschillende gebieden. Zo maakten zij óók een documentaire over Stadskanaal, Pekela en Veendam. Deze documentaire is in de voorstelling te zien.

De voorstelling speelt woensdag 4 april, 20.30 uur, gemeentehuis Stadskanaal.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website www.heringedeeldgr.nl