Nieuws

Eerste fase uitbreiding ingeluid voor kroonjuweel ParagonIMG_0101_2.jpg

Dinsdag is bij Paragon Pet Products aan de Orionweg op een ludieke manier symbolisch de eerste paal in de grond geslagen voor de uitbreiding. Burgemeester Sipke Swierstra, wethouder Henk Jan Schmaal en de CEO (algemeen directeur) Camelle Kent, met een delegatie uit Amerika overgekomen, hadden voor de handeling elk een touw ter hand genomen.

Camelle Kent is de CEO van het Amerikaanse bedrijf WellPet die in 2017 Paragon Pet Products toegevoegd heeft aan een verzameling van bedrijven met allemaal mooie merken in de petfood. Zij staat voor het merk WellPet, en staat er ook voor dat het merk goed ontwikkeld wordt.

IMG_0109.JPG

“Na de realisatie gaat de productiecapaciteit verdubbeld worden”, verteld financieel manager Christiaan Rolf. “Met extra productiehallen en kantoorgebouwen. En er komt een Whimzees Experience Room voor het tonen van onze producten. We willen vanwege onze strenge regels rond de veiligheid en hygiëne nog even bekijken of de hond daar ook bij kan zijn”.

“Deze uitbreiding is nog de eerste fase. Er gaat ook nog een tweede en een derde uitbreiding komen. Paragon ziet het liefst personeel uit de lokale omgeving. En de toeleveringsbedrijven zo dicht mogelijk in de regio. Bijna allemaal zijn deze in Noord Nederland gevestigd”.

IMG_0030.JPG

Het Amerikaanse bedrijf WellPet voert geen eigen merken, maar heeft uitsluitend verschillende bedrijven onder één grote vlag bij elkaar gebracht. Het merk wordt vooral het merk gelaten. Ze laten de specialiteiten op de plaatsen waar het groot geworden is, en laten het daar verder uitbreiden. “Wij zijn een beste merken die er in de wereld verkrijgbaar is”, aldus Christiaan Rolf.

WellPet had op petfood gebied eigenlijk alles al, behalve dat wat Paragon heeft. De samenwerking vinden ze zo belangrijk dat ze het Veendammer bedrijf erbij wilden als springplank om in Europa vaste voet aan wal te zetten. In Veendam wordt het voor Europa gecentraliseerd.

IMG_0036.JPG

“Wij zijn inmiddels een jaar lang onderdeel van hun groep. Voor hun is het Veendammer bedrijf het kroonjuweel binnen hun assortiment van merken. Dit is de mooiste, de netste en de meest hightech bedrijf. We zijn trots op wat we hebben bereikt, als ziet wat voor fabriek hier staat, met de techniek, de machines en met een product dat in onze categorie over de hele wereld eigenlijk superieur is. Paragon staat voor een ruwe diamant. Als we zo doorgaan wordt het een schitterende diamant”.  

Het doel is om de uitbreiding van 2500 vierkante meter fabriekshal plus extra kantoorruimte in juni 2019 gereed te hebben. Het is nu 7250 vierkante meter.

IMG_0146.JPG  

De eigen Whimzees producten blijven het hoofdbestanddeel uitmaken. Het leuke was ook de aanwezigheid van 35 tot 40 hondenbezitters met hun hond. De honden van tien baasjes hebben een jaar lang gratis Whimzees gewonnen. De burgemeester trok de lootjes.


 
Fotoalbum: