Judoteam Veendam behaalt 6 NK medailles

Tijdens het Nederlands Kampioenschap -18 jaar in Tilburg hebben de judoka's van Judoschool Veendam zich van hun beste kant laten zien. Met maar liefst 6 medailles was de Veendammer Judoschool de best presterende Judoschool van Noord Nederland.

Marit Kamps zorgde voor een bijzondere titel. Zij won voor de 3 e keer op rij de nationale titel in de leeftijdsklasse -18 jaar. Gisteren was de 17-jarige judoka absoluut de beste in de met 20 judoka's goede bezette klasse. Al haar wedstrijden werden met ippon beslist.

Vera Raspe behaalde een tweede plaats. De 15-jarige judoka won al haar voorronde Partijen met een vol punt. De finale was ongelooflijk goed en spannend. Na 3 minuten in de verlenging ging de winst naar haar tegenstandster uit Eindhoven. Uitstekend zilver.

Brons was er voor Emma Nalbat, die in de strijd om de derde plaats een schitterend punt scoorde. Zus Kamille behaalde ook het brons, in de wedstrijd om het brons was ze oppermachtig en won met een vol punt. Hetzelfde gold voor Sarah Hector, zij scoorde ook een vol punt in de strijd om het brons. Het laatste brons was er voor de pas 14-jarige Amber Musters. Zij bekroonde een uitstekend toernooi met brons.

Naast deze medailles wist Melany Rossen ook nog eens de strijd om het brons te halen. Thom Hensens werd in de klasse -73 kg zevende. Eerste jaars Lars van Oostrum wist ook al een negende plaats te behalen.

De trainers spreken van een zeer bijzonder prestatie, geleverd door een groep die ongelooflijk hard met elkaar aan het trainen is.