Sport

Zaalvoetbal V&Z Veendam - week 10V&Z_Veendam.png

Hoofdklasse
​In de hoofdklasse won koploper CEVDET met 2-5 van MF Shipping en ook Futsal Topbrands won met 5-2 van Draaijer Schilders.

Eerste klasse
Ook in de eerste klasse kwamen de koplopers in actie en beiden wonnen hun wedstrijd. Prins Elektro won met 10-0 van Clias/v.d. Laan Verzekeringen en SWO Veendam dat een wedstrijd meer heeft gespeeld en qua punten gelijk staat won met 1-11 van Autobedrijf Smid Meeden. JS-Viro tegen Sandra’s Hairstudio werd 1-1.

Tweede klasse
Ook in de tweede klasse blijft het spannend, want de eerste drie wonnen allemaal hun wedstrijd. Riviera United won met veel moeite van Kruit en Kramer met 3-4 en staat met nu bovenaan, maar speelde wel een wedstrijd meer dan Werkmax dat met 4-8 Slagerij K. Nieland en heeft twee punten minder. Smit Facilty tegen DWS/Drukkerij Reinier v.d. Kooi werd 3-1 en heeft vier punten minder dan Werkmax, maar ook drie wedstrijden minder gespeeld. OLRO Workwear won reglementair met 5-0 van Break dat niet kwam opdagen, omdat ze dachten dat ze komende woensdag pas moesten spelen, foutje dus, maar wel een duur foutje.

Derde klasse
In de derde klasse won Euro Mail opnieuw en maakt nu echt kans op promotie. Het won met 5-1 van Stukadoorsbedrijf Oldenburger en staat nu op de tweede plaats, maar speelde wel twee wedstrijden dan Salone di Claudia dat met 8-2 won van GHV/Vastgoed Partner en Veendam Fanatics dat won met 3-7 van Buurke Bestrating en een te harde wedstrijd. Essity 1 tegen Afterbeat werd 4-8. Essity 2 won met 5-1 van Faber & Faber en zal binnenkort de kampioensvlag kunnen hijsen. Fc. Titanium won met 4-6 van V&Z Team en maakt nog steeds kans op promotie samen met Avebe, Just 4 Kids en Faber & Faber zullen ze dit moeten uitvechten.

Winkler Prins competitie
Ook werd er in de Winkler Prins competitie weer gespeeld en daar werd bij de jongste groep gespeeld Fc. Annie tegen FC. Voetbal en dat duel werd gewonnen door Fc. Annie met 4-1 en blijft daar ook koploper. In de oudste categorie won koploper Fc. Badslipper met 2-7 van Fc. Pro. Deurzetters – Goal Diggers werd reglementair 5-0, omdat Goal Diggers niet kwam opdagen. Door dit geval heeft de organisatie besloten dat dit team uit de competitie word genomen per direct.

Van het bestuur
We naderen het einde van de competitie en dat is ook dit seizoen weer duidelijk te merken, want een aantal teams hebben moeite om een team op de benen te brengen. Dus is vallen er veel wedstrijden uit. De competitieleider zal zeer binnenkort bekent maken aan de teams dat er nu geen ruimte meer is om een wedstrijd te verplaatsen en dat betekent dat men moet ruilen of een 5-0 nederlaag moet incasseren.

Op 20 april is de finaleavond van de beker en tevens de uitreiking van de bekers aan de kampioenen en topscoorders. Deze avond begint om 19.30 uur en zullen de prijzen tegen 21.30 uur worden uitgereikt en dit wordt gehouden in het Indoorcentrum te Veendam.

Ook kunnen nieuwe teams zich inschrijven vanaf nu t/m 1 juli 2018. En wil V&Z graag starten met een competitie voor dames vanaf de leeftijd 15 jaar en ook daarvoor kan men zich inmiddels aanmelden.