Sport

Bv Veendam: Ronald Hamming goudhaantjeVan onze sport verslaggever Jacob Kuipers.

BV Veendam heeft in eigen huis goede zaken gedaan door Stormvolgels Telstar met 2-1 af te troefen. De Oost-Groningers waren in zes wedstrijden niet tot winst gekomen en ze wilden zo graag de geur van een overwinning weer binnen halen. Maar Stormvogels Telstar wilde ook aanspraak maken op een plek in de play-offs, maar dan moesten de Velzenaren wel winnen aan de Langeleegte. En dat was voor de bezoekers een te zware opgave, want de financieel uit de zorgen zijnde BV Veendam hield de drie punten in eigen huis.

Veendam-verdediger Wiekens speelde een hoofdrol in de eerste helft. Niet alleen kopte de aanvoerder in de 22ste minuut de verdiende openingstreffer tegen de touwen, maar nadat hij Melvin Holwijn vloerde in het eigen strafschopgebied gaf hij de bezoekers bovendien de kans weer op gelijke hoogte te komen. Een kans die je Jan Bruin niet moet geven: 1-1.

Na rust maakte de thuisploeg het nog even onnodig spannend door via de eigen lat uit te verdedigen, maar het publiek kon na een uur weer ontspannen met de treffer van Ronald Hamming: 2-1. Holwijn sputterde nog tweemaal tegen, maar de verdiende zege van Veendam kwam niet meer in gevaar.
Voor de ploeg van oefenmeester Luc Nijholt is het seizoen daarmee over.


suggesties, tips, kritiek en nieuwsfeiten. Mail dan naar Jacob Kuipers.


Bezoek ook eens Jacob Kuipers zijn fotoboek