Nieuws

De veelzijdigheid van De Waterjuffer
is een verrijking voor Borgerswold



_DSC8704.jpg

Door Bianca Zijlstra-Kor

In het voormalig Toeristisch Informatie centrum aan de Woldlaan 10 (Borgerswold) is sinds 14 januari 2017 De Waterjuffer gevestigd.

Hoe is De Waterjuffer tot stand gekomen?
Eigenaar Sjaak Geerlings vertelt dat in het verleden in dit gebouw een parkwachter was gehuisvest en tevens was er een gedeelte als horeca ingericht. “’t Kainholt”.

_DSC8728.jpg

Sjaak zelf is 40 jaar in de zwembaden van Veendam werkzaam geweest. 'Vanuit de reddingsbrigade werd mijn interesse om zwemonderwijs te geven, geboren. Na een aantal jaren in Lisse te hebben gewerkt, ben ik naar Veendam verhuisd. Ik werkte daar eerst in het buitenbad De Langeleegte en in het Sorghvlietbad, daarna in Tropiqua. De laatste 17 jaar van mijn loopbaan was ik teamleider en toen was het mooi geweest en mocht ik met pensioen'. Sjaak is geen stilzitter en wilde iets gaan doen met zijn vrije tijd. 'Ik wilde geen grote dingen meer aanpakken maar het leek me een uitdaging om Borgerswold beter op de kaart te zetten'. Sjaak komt uit een horeca familie en misschien is dat wel de reden waarom hij met thee- en koffieschenkerij De Waterjuffer is gestart. 'Ik heb geen idee of dat de reden is geweest', zegt Sjaak.

Om bekendheid te geven aan De Waterjuffer, heeft Sjaak het eerste jaar veel geduld moeten hebben maar dat had hij ook. De ideeën moesten groeien. 'Mijn vrouw heeft de aankleding van het pand verzorgd'. De waterjuffer heeft een gezellige landelijke uitstraling waar je je direct thuis voelt. Aan de wand hangen schilderijen van kunstenaars die zo nu en dan vervangen worden en die tevens te koop zijn. Als het mooi weer is, komen de stoelen en tafeltjes naar buiten zodat er vóór De Waterjuffer een gezellig terras ontstaat.

_DSC8695.jpg

Sjaak is aangesloten bij Stichting Participatie Borgerswold. Deze stichting organiseert allerlei activiteiten om Borgerswold meer op de kaart te zetten . Zo hebben ze dit jaar verscheidene activiteiten georganiseerd zoals “Met gas over de plas” en de Halloween spooktocht. Ook verzorgt hij zelf vanuit De Waterjuffer activiteiten zoals De snertwandeling, die op 7 januari van dit jaar werd gehouden. Dit was een groot succes. 'Na afloop konden de deelnemers hier een kop snert eten om lekker op te warmen.' Ook is het mogelijk om langs te komen voor een high tea. Dit moet vooraf gereserveerd worden.

_DSC8714.jpg

Wat staat er de komende tijd op het programma?
Op Hemelvaartsdag is er een open dag in Borgerswold en wordt er weer Dauwtrappen georganiseerd. Bij De Waterjuffer kan er dan een heerlijk ontbijt worden genuttigd.
Er komen o.a. veel wandelaars en fietsers van buiten Veendam op bezoek. Ook loopt de lange wandelroute van Bergen aan zee tot Leer door Borgerswold. De Waterjuffer is voor hen een prachtige locatie om even de benen te strekken en een kop koffie te nuttigen.

_DSC8702.jpg

Sjaak richt zich niet alleen op wandelaars maar ook op kleine kinderen. De Waterjuffer ligt naast de kinderboerderij. 'Moeders met kinderen komen hier langs en in de toekomst komen er aan de zijkant van de kinderboerderij speelobjecten waar het jonge grut zich kan uitleven. Moeders kunnen hier met elkaar bijkletsen en de kinderen kunnen zich vermaken op de toestellen'.
In het pand staat een piano waar zo nu en dan spontaan een liedje op wordt gespeeld door een bezoeker. 'Ik heb leden van de muziekschool benaderd die op zondagochtend in de toekomst hier zouden kunnen spelen op de piano. Een soort zondagochtendconcert in de Waterjuffer'!

Zoals eerder gezegd, Sjaak houdt niet van stil zitten dus in de toekomst staat De Waterjuffer op de kaart als een bruisende plek waar iedereen met plezier naartoe gaat!