Overslaan en naar de inhoud gaan

Komische taferelen tijdens prikslee wedstrijden
Brandweer Veendam

Door Henk Drenth op zondag, 4 maart, 2018 - 21:19

IMG_0176.JPG

Nog net op de valreep heeft de brandweer Veendam de prikslee wedstrijden voor de gezinnen van de vrijwilligers van de brandweer kunnen organiseren. De prikslee wedstrijden zijn een traditie die normaal op het Langeboschmeer plaatsvindt. Gezien de onbetrouwbaarheid van het ijs door de harde wind was de organisator en ijsmeester Henk Robben uitgeweken naar een zijader van het A.G. Wildervanckkanaal in Ommelanderwijk. Waar aan de Phoenixweg een brandweercollega woont.

Het priksleeën ging door de invallende dooi wel wat moeilijker, maar men liet zich er niet door weerhouden. De ruim 45 deelnemers met jong en oud hadden veel plezier, ondanks of juist dankzij doordat het niet iedereen even goed afging. Het bracht veel hilarische taferelen mee.

IMG_0382.JPG

Bijzonderheid van de priksleeën zijn de Friese doorlopers die 50 jaar geleden door de nu 89 jarige oud-bevelvoerder Klaas Smalbil onder de priksleeën zijn bevestigd. De prikslee wedstrijden had hij graag willen bijwonen, maar gezien zijn leeftijd is dat moeilijker geworden.

IMG_0316.JPG

De eerste prijs voor de heren nam Robert Boswijk in ontvangst. De eerste prijs voor de dames was voor Eva Kral. De eerste prijs voor de jongens ging naar Ramon de Jong, en voor de meisjes naar Lotte Smid.


Fotoalbum: