Nieuws

Sporten na een hartinfact, kan zeker bij V.A.S. Veendam



Vas Veendam_resize.png

Zonder twijfel kunnen we vaststellen dat een hartinfarct of een andere hartaandoening het leven enorm verandert. Ineens lijken er nog maar weinig leuke dingen over te blijven. Maar schijnt bedriegt, want er is méér mogelijk dan u denkt.

Sport en spel. Natuurlijk wel!
Gezond bewegen vermindert de kans op hart- en vaatproblemen en verbetert uw conditie, óók als u al een hart of vaataandoening heeft. Zoveel mogelijk bewegen en lekker sporten is goed voor u, geeft u zelfvertrouwen èn het kan nog leuk zijn ook. Tegelijkertijd is het belangrijk dat u naar uw lichaam leert luisteren en herkent wat wel en niet goed voor u is.

Wij geven ook training aan mensen met een chronische aandoening zoals COPD, diabetici en mensen die weer willen sporten na een chemokuur. Onder deskundige begeleiding bieden wij u sport- en beweegactiviteiten voor alle leeftijden aan. Tevens is er een EHBO'er aanwezig.

Samen gezellig sporten staat voorop, niets moet. Er wordt 1x per week gesport op de donderdagavond van 19:00 tot 20:00 uur in de Sorghvliethal te Veendam.

Veilig en verantwoord
De trainer houd rekening met uw aandoening. Dat biedt zekerheid en veiligheid; u bent immers in de handen van een geschoolde begeleider. Het sportuur bestaat uit twee delen: Een warming-up en een spelgedeelte waarbij meestal een volley/voetbal wedstrijdje wordt gespeeld.  Plezier in bewegen neemt een centrale plaats in en staat voorop. Iedereen kan en mag meedoen op zijn of haar eigen niveau.

U kunt geheel gratis en vrijblijvend een proefles volgen of komen kijken. Meer info bij Harry Klunder, telefoonnummer 06-50561003.