Nieuws

Voorjaarspret in Doe Museum



Doe Museum voorjaarsvakantie 2018a.jpg

Deze voorjaarsvakantie zijn er in het Doe Museum in Veendam volop activiteiten om je creatieve talent tot bloei te laten komen. Zo kun je deelnemen aan een graffitiworkshop en komt de bibliotheek Veendam met de BiebBox, een apparaat waarmee je zelf muziek kunt maken. Ook wordt er voorgelezen en kun je komen stemmen! Ze zijn namelijk genomineerd voor de titel: ‘beste bibliotheek van Nederland’.

Daarnaast kunnen LEGO-fanaten komen helpen bouwen aan een paasbos met bloemen, paaseieren en –hazen onder leiding van de Bricks Dokter. Van hem leer je ook je bouwtechnieken verbeteren. De voorjaarsvakantie wordt afgesloten met een bezoek van een heuse poppendokter aan het Doe Museum. Bezoekers kunnen dan gratis kleine reparaties laten verrichten aan een pop of knuffel. Ook zijn alle knuffels zonder kleerscheuren welkom bij de dokter.

Voor meer informatie en opgave kijk op doemuseum.nl

Agenda activiteiten Doe Museum maandag 26 februari t/m zondag 4 maart.

Graffiti workshop
Maandag 26-02-2018 & vrijdag 02-03-2018 van 15.00 - 17.00 uur
Ga met de spuitbus aan de slag om een prachtig kunstwerk te maken. Tijdens deze workshop werken we met sjablonen, waardoor je hele mooie strakke graffiti kunstwerken kunt maken. We werken in kleine groepjes, de workshop duurt 45 minuten per groep. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, ook als volwassene kun je natuurlijk meedoen. Geef je op via www.doemuseum.nl

Kinderen: €12,- incl. entree
Volwassene: €16,- incl. entree
Je betaalt voor deze workshop alleen €7 aan materiaalkosten, de workshop zelf is gratis voor bezoekers van het Doe Museum.

Voorlezen & BiebBox
Dinsdag 27-02-2018 van 14.00 - 15.30 uur
De bibliotheek in Veendam komt bij ons in het museum. Kom luisteren naar leuke verhalen en maak muziek met de BiebBox. Je kunt daarnaast gaan stemmen op de bibliotheek, ze zijn namelijk genomineerd als leukste bibliotheek van Nederland!

Paasbos bouwen
Donderdag 01-03-2018 van 15.00 - 16.00 uur
We maken deze voorjaarsvakantie een paasbos in Bricks, dus ga bouwen aan paashazen en -eieren, bomen en bloemen. Daarnaast is de speciale Bricks Dokter er natuurlijk voor al je Lego bouwproblemen, dus vraag gerust om hulp! Opgeven is niet nodig je kunt gewoon aanschuiven.

Poppendokter
Zondag 04-03-2018 van 11.00 - 16.00 uur
We krijgen een heuse poppendokter op bezoek! Dus heb jij een lieve beer, fluffy zebra of knappe pop die wel wat reparatie kan gebruiken? Neem ze dan mee naar het museum en de poppendokter maakt hem gratis weer de oude. Ook knuffels in perfecte staat zijn welkom vandaag, komen jullie samen dan krijg je een glaasje ranja van ons.

Exposities
De exposities in het Doe Museum van dit moment zijn: ‘Meer dan een selfie’  van Saskia Wagenvoort. Catawiki Offline met nieuw  werk van Hans van Bentem, Gubbels en Terpstra. Bij al deze werken is een tekenopdracht voor twaalfplussers gemaakt. 200 Greatest Paintings met prints van de beroemdste schilderijen ter wereld. Een verrassende Lego-expositie en photocollographies van Van Gogh. Speurtochten voor jonge en oudere kinderen maken het aanbod compleet. Na het bekijken van al dat moois ga dan aan de slag met kwast, klei, fotografie, papier-maché, frutsels of Lego.

Bezoekersinformatie
Bezoekers kunnen voor vragen per mail terecht via info@doemuseum.nl Voor speciale groepsarrangementen is het telefoonnummer 050-4096900 of kan er een email gestuurd worden naar info@doemuseum.nl
De openingstijden zijn: woensdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur. De entreeprijs voor bezoekers vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar is € 5,00 per persoon, vanaf 13 jaar is het tarief € 9,00. In de vakanties is het museum ook open op maandag en dinsdag. Op oud- en nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Bereikbaarheid
Het Doe Museum bevindt zich in Veendam aan de Transportweg 5 in de provincie Groningen. Het museum beschikt over voldoende (gratis!) parkeergelegenheid. Zowel het bus- als treinstation bevindt zich slechts op 10 minuten lopen van het Doe Museum.
Vanaf de stad Groningen ben je met het openbaar vervoer binnen 30 minuten in Veendam. Er zijn rolstoelen beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn, ook is er een lift naar de eerste verdieping. Er is een speciale voedkamer aanwezig.