Nieuws

Senioren Platform Veendam opent met een politiek debat



Het Senioren Platform Veendam (SPV) is de opvolger van de OSO (Overleg Samenwerkende Ouderenbonden in Veendam e.o.). Doordat de ANBO al haar plaatselijke afdelingen in den lande afstootte per 1 januari 2017 heeft de OSO statutair geen bestaansrecht meer. Echter een aantal bestuursleden van de OSO was van mening dat in voorgaande jaren is gebleken dat samenwerking tussen de ouderenbonden goede resultaten heeft opgeleverd en is daarom per 1 januari jl. verder gegaan als Senioren Platform Veendam. De organisaties waar de huidige bestuursleden van het Platform uit voorgekomen zijn de KBO; de PCOB; de ccVOVO en een oud bestuurslid van de voormalige Anbo afdeling Wildervank.

De doelstelling van het Platform is, het voorkomen, dan wel doorbreken van sociaal isolement en eenzaamheid van alle senioren van de gemeente Veendam en voorlichting te geven over voor senioren belangrijke onderwerpen als wonen, zorg, mobiliteit en veiligheid. Om deze doelstelling te bereiken treedt het Platform in contact met organisaties die voor bovengenoemde onderwerpen het beleid maken op gemeentelijk niveau.

Voor het jaar 2018 staan een aantal plannen op stapel, te beginnen met een politiek debat, op woensdagmiddag 28 februari a.s. aangaande de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in de Dukdalf, de Reede 1, in Veendam. Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur. Alle politieke partijen in Veendam hebben hun medewerking toegezegd.

Wilt u als senior van de gemeente Veendam graag horen wat de politiek de komende vier jaar voor u en petto heeft, laat dan uw kans niet voorbijgaan deel te nemen aan, dan wel aanwezig te zijn bij dit debat. Zodat u weloverwogen uw stem kunt uitbrengen en daardoor mede sturing kunt geven aan de gemeenteraad die de komende vier jaar de touwtjes in Veendam in handen zal hebben. Iedereen is welkom, lid zijn van een ouderenorganisatie is in dit verband niet nodig.