Regio

Kinderhotel Wedde ontvangt cheque 15.000 euro



DSC_0623.jpg

Honderd Nederlandse en Duitse kinderen die aan de andere kant van het geluk zijn geboren, kunnen een bijzondere vakantie vieren in het Kinderhotel Wedde. Op 14 februari hebben de Rotaryclubs uit het Groningse Pekela en het Duitse Papenburg samen met de Odd Fellowclubs uit Veendam een cheque van vijftienduizend euro aan het bestuur van het Kinderhotel Wedde overhandigd.

Het Kinderhotel, ondergebracht in de burcht van Wedde, biedt kinderen en jongeren tot zestien jaar een onbezorgde vakantie. Er zijn helaas duizenden kinderen die het niet mee zit in het leven en in het Kinderhotel krijgen ze de kans om even te ontsnappen aan de problemen van alledag.

DSC_0613.jpg

De Rotaryclubs uit Pekela en Papenburg zijn al sinds 1972 met elkaar verbonden en organiseren al enkele jaren de tweejaarlijkse Burchtfair. De opbrengst van deze fair is altijd bestemd voor goede doelen en in het bijzonder voor het Kinderhotel.

Tot nu toe bezochten alleen kinderen uit Nederland het Kinderhotel. Door de betrokkenheid van de Rotaryclub uit Papenburg is bedacht dat ook kinderen uit het Duitse Emsland naar het Kinderhotel mogen. Dit opende de mogelijkheid een bijdrage uit de Interreg-regeling van de Eems-Dollard- Regio te ontvangen. De Interreg-regeling wordt mede gefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de provincies Drenthe, Friesland en Groningen en de deelstaat Niedersachsen. De regeling wil grensoverschrijdende contacten bevorderen.

DSC_0619.jpg

Ook de landelijke Rotary in Nederland ondersteunde het initiatief en de Odd Fellow-clubs uit Veendam doneerden de opbrengst van een golf-clinic aan het project. Al met al is inmiddels een bedrag van vijftienduizend euro beschikbaar. Dit geld wordt op 14 februari door middel van een symbolische cheque overhandigd aan het bestuur van het Kinderhotel Wedde. In het voorjaar kunnen dan de eerste Duitse kinderen genieten van een heerlijke vakantie in een echt kasteel.