Verdiende zege Wildervank (zon)

IMG_8481_0.JPG

Door Jacob Kuipers

Derdeklasser Wildervank (zon) heeft thuis de 'clasch' tegen buur Muntendam met 4-1 gewonnen. De eerste helft hielden de acteurs van het groene 'laken' en de in grote getale opgekomen toeschouwers het nog droog in Wildervank. Daarna zette onze 'lieve heer' de 'hemelse' kraan open en de toeschouwers zochten in allerijl een droog plekje. De kantine veranderde na afloop in een 'wespennest' van supporters. En ook daar 'regende' het van het bier, dat gretig aftrek nam. Een hulde natuurlijk voor de barmedewerkers/sters die zich weer 'de sloffen uit het vuur', sleepten om hun gasten te bedienen.

De wedstrijd was nog 'koud' toen de zwartwitten toesloegen. En Muntendammer Vasse begreep dat als eerste. Na twee minuten spelen lag het 'lederen monster' al tegen de touwen: 0-1. De zwartwitten hadden geroken dat er meer te behalen was en er volgde een combinatie van Pascal Oldenburger en Oosting en het leer ging net over het 'dak' van Wildervank-doelman Jordy Kostwinder. Muntendam had de 'smaak' te pakken en 9 minuten later waren het Ploeger, Melvin Hesselink en Rene Spijker die een gevaarlijke aanval in huis hadden.Maar alles bleef bij het oude, geen goals.

IMG_8480.JPG

En daar was het toch om te doen bij de 'buren'. Hun supporters die mee reisden 'huilend' achter laten. Dat was niet de bedoeling. Na een half uur was Wildervank weer aan de beurt. Marcel Gelderloos, Paul Tuntelder en Nick Siebring brachten een 'tikkie, takki'- spel op de vermaledijde kunstmat en Siebring was de man die het laatste tikje gaf: 1-1. Maar daar waren de gasten niet bang voor. Na 35 minuten spelen was het Wildervanker Jager die de man van het scorebord (de heer Luttje) weer aan het werk zette. Jager kreeg een goede kans en hij hield de kalmte om te scoren: 2-1.

Na 40 minuten spelen kreeg Muntendammer Rene Spijker de rode kaart van scheidsrechter Broersma. De zwartwitten moesten dus met 10 spelers verder. Muntendam ging natuurlijk niet bij 'de pakken' neer zitten. Want echte Muntendammers geven nooit op. In de 69ste minuut was er een grote kans voor Vasse te zien, maar de Muntendam-speler had zijn vizier niet goed staan of hij zag iets anders op dat moment. En mistte. En een paar minuten later was het Ewout Wolf die wel liet zien hoe het moest. Hij schoot in de rechterhoek raak en vergrote de voorsprong voor zijn ploeg tot 3-1.

Muntendam deed er alles aan om te scoren en de stand een ander aanzien te geven. Dat betekend dat ze meer risico's in hun spel legden. Bijvoorbeeld 1:1 spelen. Ja, en dan kun ook wel eens tegen een zeperd aanlopen. Vooral als Ewout Wolf zich met het spel bemoeide, dan is het uitkijken voor de tegenstander. En hij scoorde op dat moment, maar het was buitenspel en het feest ging niet door voor Wildervank. En de 80ste minuut was het Colin Steenge die voor de 4-1 eindstand zorgde.

Een opmerkelijk moment was er tijdens de wedstrijd te zien. Wildervank-speler Ewout Wolf en een Muntendam-speler gingen onverwachts voor me staan. De bedoeling was dat ik hen op de foto zette en dat gebeurde dan ook.