Nieuws

Lady Trio Dame Blanche vol gepassioneerdheid
in Huis voor de Kunst



IMG_0425.JPG

Het Huis voor de Kunst heeft met haar aanbod van gevarieerde kamermuziekconcerten in een zeer speciale ambiance een goede naam opgebouwd. Te midden van de kunstcollectie laat de initiator Jan Starke met een enthousiast team het publiek genieten van mooie kamermuziek in een huiselijke en exclusieve setting.

Dat het publiek dit waardeert bleek afgelopen zondagmiddag wel weer uit aanwezigheid, enthousiasme en applaus. 'Lady Trio Dame Blanche' wist met hun veelzijdigheid in hun muziekprogramma het publiek voor zich te winnen. Met tango's, evergreens, klassieke composities afgewisseld met operette songs en gloedvolle zigeuner melodieën werd het een mooie middag vol herkenbare melodieën.

IMG_0431.JPG

Ineke Geleijns (pianiste en vocaliste) was ingevallen voor Rosetty de Ruiter, die normaal het trio vormt met Anne Knappstein (celliste) en zus Renée de Jong (viool en vocaliste). De dames hebben na hun conservatorium opleiding succesvolle opwachtingen gemaakt in verschillende professionele orkesten. En zijn er meervoudige glansrijke carrières op hun pad gekomen.

IMG_0434.JPG

Jan Starke opende het concert met de verschillende muziekstijlen. Na afloop vroeg hij aan Renée de Jong hoe de naam ‘Dame Blanche’ is ontstaan. Renée: “Mijn zus Rosetty de Ruiter is net als ik heel blond. En onze celliste Anne Knappstein is een heel mooie donkere vrouw”.

Hun passie voor de muziek sprak tijdens de uitvoeringen. “Gepassioneerdheid voel je, zoals bij een zigeunerstuk. Je voelt er helemaal in mee, en je stelt je dat ook helemaal zo voor”.

IMG_0441.JPG

Pianiste Ineke Geleijns speelt al vanaf haar zevende piano. “We spelen verschillende genres, en we vinden het heel leuk om te doen. Als ik samenspeel met anderen ga ik vliegen. Dan heb je met elkaar iets heel moois. En kamermuziek is heel bijzonder omdat je in principe een ondersteunende rol hebt”, verteld ze.

Aan het programma in het Huis voor de Kunst is een jaar vooraf gewerkt. Vanaf september tot mei wordt er op de zondagmiddag gemiddeld twee keer per maand een concert gehouden. De inloop is om 14:30 uur. Met een korte pauze tussendoor vindt het concert twee keer 35 minuten plaats. Op het uitgebreide programma staat voor vrijdagavond 9 maart 'Muziek!' met Marjolein Meijers Band, een bruisend theater/concertvoorstelling dat zindert, lacht en ontroert.

IMG_0452.jpg