Nieuws

Activiteiten Museum Collectie ter BorgCollectie_ter_Borg.gif

Zondag 28 januari 2018
Is in Museum Collectie ter Borg weer de start van een drietal interessante lezingen. We beginnen met Margreet Joling uit Meeden, landelijk reeds bekend als houdster van de Alpaca Ranch.Houden van Alpaca’s is meer dan een uit de hand gelopen hobby. Kom, zie en luister. Het museum is open vanaf 13.00 uur. Entree € 3. Naast de lezing - aanvang 14.00 uur - bieden we de bezoekers ook een rondleiding door het museum.

Zondag 25 februari 2018
Reint Wobbes, ook geen onbekende in het Oostgroningse, hij weet heel veel over de grafcultuur in Oost Groningen. Groningen staat bekend om de opmerkelijke graftekens die er te vinden zijn. Nergens in Nederland ziet men op de zerken zoveel symboliek en zoveel grafteksten. Nieuwsgierig? We nodigen u van harte uit. Het museum is open vanaf 13.00 uur, entree € 3. Naast de lezing - aanvang 14.00 uur - bieden we de bezoekers ook een rondleiding door het museum.

Zondag 25 maart 2018
Vertelt en informeert Helmer v.d. Wal ons over de waterhuishouding in de Veenkoloniën. Als bestuurslid van het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa’s , kan hij ons precies vertellen hoe het staat met de waterstand en kwaliteit daarvan in de Veenkoloniën. Het museum is open vanaf 13.00 uur. Naast de lezing - aanvang 14.00 uur - bieden we de bezoekers ook een rondleiding door het museum. Entree € 3.

In mei starten we met de wisselexpoisitie: De herinrichting van de Veenkoloniën.