Nieuws

Lezing over de geschiedenis van VeendamWoensdag 24 januari 2018 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gegeven door Rink Oosting. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Rink Oosting is een geboren en getogen Veendammer. Zijn hobby: streekhistorie. Hij heeft zich gespecialiseerd in het verzamelen van allerlei beeldmateriaal waarop woningen, straatbeelden, interieurs of oude beroepen te zien zijn. Bij beeldmateriaal moet u denken aan ansichtkaarten, foto’s, dia’s, boeken enz. Met dit beeldmateriaal probeert hij een zo’n goed mogelijk beeld te geven van hoe het straatbeeld er vroeger uit zag.