Sport

Terugblik eerste dagen IICH GroningenIICH1389.JPG

Foto's: Mariol Middel fotografie

De eerste 5 dagen IICH Groningen zitten erop, B en L springrubrieken, prachtige top dressuursport en spectaculaire mensport. Met name bij de dressuur en de menrubrieken zaten de tribunes afgeladen vol. Wat een gezelligheid weer in Zuidbroek!

3 groepen B ruiters beten de spits af dit jaar, als beste combinatie mocht Janina de Boer met Pepper aantreden. Ook tijdens de L rubrieken gingen 3 volle groepen de strijd met elkaar aan gedurende 2 dagen. De grote L finale werd gewonnen door Maureen Bonder op Hacarinda, die na een supersnelle foutloze rit alle concurrentie achter zich liet. Natuurlijk werd ook dit jaar weer een showrubriek verreden tijdens de finale avond van de L rubrieken. Sommige ruiters hadden er echt heel veel werk van gemaakt, zo vloog Winnie de Pooh door de baan en was er en deelnemer die zo van het Oktoberfest leek te zijn gekomen.

IICH3846.JPG

Tijdens de Cat. 1 dressuur bleek Ilse Cranenbroek met Emerald S echt een klasse apart in de Lichte tour, wat een waar genot om naar te kijken en dat vond het publiek zeker ook toen zij op haar Emmie de prijsuitreiking reed, het dak knalde eraf in de Eurohal.

De menruiters zorgden op dag 4 zeker ook voor spektakel, sommige karretjes gingen zo scherp en snel door de bocht dat er af en toe "gevlogen" werd. Wat een strijd en wat een spanning, prachtige sport om naar te kijken.

Vanaf woensdag gaan wij weer verder, met het O&Ki junior Horse event Powered by Groningen Seaports. Wil je in de tussentijd de uitslagen nog even in alle rust bekijken of de startlijsten even inzien? Ga dan snel naar onze website: www.iichgroningen.nl. 

IICH5436.JPG