Moekotte Flash heren 1 wint ook laatste wedstrijd 2017

Afgelopen zaterdag stond voor Moekotte Flash heren 1 de laatste competitie wedstrijd van het jaar 2017 op het programma. Dit maal moest er in en tegen Peize gespeeld worden. Uiteraard waren de mannen er op gebrand het jaar goed af te sluiten. En dit is ook gelukt. Met wederom een 5-setter werd er met 3-2 gewonnen. De setstanden waren 19-25, 25-23, 15-25, 27-25 en 13-15.

In de eerste set startte Moekotte Flash goed. Daar waar men soms nog wel eens afwachtend wil starten, schoten de mannen nu uit de startblokken. Met goed en degelijk spel werd Peize vanaf het begin onder druk gezet. Men liep punt voor punt uit en gaf dat op het einde niet meer weg. Met een goede 19-25 setwinst tot gevolg.

Helaas kon dit goede spel in de 2e set niet vast gehouden worden. De start was dramatisch en binnen de kortste keren stond er een achterstand van 5 punten op het bord. Deze werd alleen maar groter tot een verschil van maximaal 9 punten. Bij een stand van 20-11 achter vond Moekotte Flash ineens weer het eigen spel en kwam punt voor punt terug. Peize kwam moeilijk tot scoren. Helaas kwam de eindsprint deze set net te laat. De set ging met 25-23 naar Peize.

In de 3e set trok Flash echter de gashendel weer open en werd overtuigend gewonnen. En alsof alles gekopieerd werd, was de 4e set een kopie van de 2e. Slap begin van Flash, voorsprong Peize, Flash komt terug, maar te laat, setwinst Peize met 27-25.

Dan maar weer een 5e set. Alweer 1. We winnen steeds vaker een 5e set, zo ook afgelopen zaterdag. Peize stond bij de veld wissel nog voor met 8-5, maar toen schakelde Moekotte Flash weer een tandje bij. De druk werd opgevoerd en langzaamaan kwam men terug in de set. Bij de ‘Big Points’ was het Flash dat het hoofd koel hield en de set knap binnen haalde met 15-13.

Met deze overwinning op zak staat de ploeg op een verdienstelijke gedeelde 2e plaats in de Regiodivisie. Als promovendus niks mis mee. Zaterdag 13 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Olhaco uit Hoogeveen. 18.00 uur in de Parkstadhal.