Jaaroverzicht 2017

Jaaroverzicht 2017 - decemberBB2_7022 VOC.jpg

Door Bianca Zijlstra-Kor (nieuws) en Jacob Kuipers (sport)

Veendammer Ondernemer 2017
Koning Verhuizingen BV werd uitgeroepen tot de Veendammer Ondernemer van het jaar 2017.

In december waren er weer vele kerstacties, we zetten een aantal op de rij:

Kerstactie Westerschool
Net als in 2016 zette de Westerschool zich ook deze periode in voor de Voedselbank Veendam – Menterwolde. In de week van 18 tot en met donderdag 21 december stonden er lege dozen klaar om gevuld te worden met allerlei artikelen. Nieuw was dit jaar dat de school er een wedstrijd aan had gekoppeld welke leerling dit jaar de mooiste kerstwens, kerstkaart of tekening inleverde.

Voedselbank
De Voedselbank Veendam-Menterwolde hield, net als voorgaande jaren, actie voor de huishoudens die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Stichting Eerste Hulp
Stichting Eerste Hulp geeft al 5 jaar kerstpakketten aan een heel grote vergeten groep. Een groep die steeds buiten de boot valt. Doordat ze met 3 á 4 euro net boven de norm zitten om voor de voedselbank in aanmerking te komen vallen deze mensen tussen wal en schip. Daarom organiseerde deze instantie First Help Request voor Minima.

IMG_0703.JPG

Opbrengst actie Sterren Stralen 2017
Totaal werd er een bedrag van maar liefst 27 duizend euro bijeengebracht door de actie Sterren Stralen 2017. Dat is maar liefst 5 duizend euro meer dan het vorige jaar. De goede doelen die ermee gesteund werden, Stichting Jarige Job, Visio, Stichting Leergeld en Make a Wish, kregen een cheque van maar liefst € 6500 uitgereikt. Daarnaast mocht Summerfun een cheque van € 1000,- in ontvangst nemen als zijnde de opbrengst van de gehouden kerstloop.

Kerstloop
Net als in 2016 werd door de Rotary Club Veendam een kerstloop georganiseerd, met als doel geld te generen voor Summerfun. Gestoken in kerstmanpak nam een groot aantal Veendammers deel aan de ludieke loop.

Charles Dickens Festijn Sorghvliet
Na het grote succes van het eerste Dickens Festijn in 2016 hadden de ca. 30 vrijwilligers van Wijkvereniging Sorghvliet ook in 2017 de Dickens typetjes uit de 19e eeuw in en rond het winkelcentrum en Dukdalf 2.0 weer tot leven gewekt.

Kerst in de parkstad
Midden december arriveerde de Kerstman op het treinstation van de STAR. De wagons werden getrokken door een dieseltrein. De Kerstman ging vanaf het station per paardenslee naar het centrum. De vele regen en de kou zorgden er voor dat veel mensen thuis bleven.

Muzikaal talent op de Winkler Prins
De Winkler Prins Talentenjacht Klassiek & Akoestisch die werd gehouden, toonde weer eens aan hoeveel jong talent er op de school rondloopt. Dit jaar ging de 1e prijs in de categorie klassiek naar gitarist Floris Koster, die vorig jaar zijn debuut maakte.

IMG_1329.jpg

Koopavondconcert te zien in Sint Franciscus
Dankzij een hele mooie samenwerking tussen parkstadveendam.nl, Sint Franciscus, Stichting Kleinkunst, vanBeresteyn en de Winkler Prins werd het laatste koopavondoptreden met trio Ballade live uitgezonden in Huize Sint Franciscus.