Moekotte Flash Veendam heren 1 wint van koploper

Afgelopen zaterdag kwam de koploper van de Regiodivisie Sudosa Desto op bezoek in de Parkstadhal in Veendam. De gasten uit Assen hadden tot aan zaterdag geen wedstrijd verloren. Gastheer Moekotte Flash was echter van plan hun 'huid' duur te verkopen en wilde laten zien dat geen enkele tegenstander de punten makkelijk mee kan nemen naar huis. En de thuisclub hield woord, want de mannen van coach Jan Pot wonnen de wedstrijd met 3-2. En de setstanden waren: 25-18, 25-13, 22-25, 14-25, 16-14. Sudosa-Desto H2 heeft 11 duels gespeeld en 44 punten. Flash Veendam HS 10 duels gespeeld in 32 punten.

De 'elite' korps van coach Jan Pot begon fel aan de wedstrijd. Er werd een uitstekende serve druk gegenereerd waardoor de pass-linie van de gasten onder druk kwam te staan. Hierdoor werd het spelletje erg doorzichtig en kon flash zich daar uitstekend op in stellen. Daarnaast was de eigen passing uitstekend, zodat er naar hartenlust en gevarieerd spel kon worden verzorgd. Dit zorgde er voor dat Moekotte Flash (heren) de eerste 2 sets met goed spel naar zich toe trok.

In de 3e set kreeg Sudosa-Desto de passing steeds beter onder de knie. Hierdoor konden de aanvallers steeds beter bediend worden. Flash bleef strijden voor wat het waard was, maar kon niet voorkomen dat Sudosa-Desto de set naar zich toe trok met 22-25. In de 4e set lieten de gasten zien waarom ze de ranglijst aanvoeren. Met heel veel power in zowel de aanval als in de service werd Flash weg gespeeld. De set ging naar Sudosa-Desto met 14-25.

De beslissing in deze goede wedstrijd moest komen uit de 5e set. Inmiddels hebben de mannen van Flash hier enige ervaring mee. Dit was namelijk alweer de 6e keer in 12 wedstrijden dat een beslissende 5e set nodig was. Gelukkig kon Flash nog 1 keer de 'rug rechten' na de gevoelige tik in de 4e set. Toch wist men op routine de 5e set binnen halen. Dit keer met 16-14.

Door deze overwinning blijft Flash heren 1 bovenin de Regiodivisie mee draaien. De volgende wedstrijd is komende zaterdag om 21 uur in en tegen Peize.