Nieuws

Gemeente Veendam, Acantus en Commissie Huurzaken tekenen Prestatieafspraken



IMG_9477.JPG

Woensdagmiddag hebben de gemeente Veendam, woningcorporatie Acantus en de Commissie Huurzaken hun handtekening gezet onder de Prestatieafspraken. Dit vond vond plaats in een inloopwoning van Acantus aan de Ericastraat in Wildervank. Namens de gemeente Veendam was wethouder Bert Wierenga bij de ondertekening.

In de prestatieafspraken staat beschreven welke bijdragen alle partijen gaan leveren aan de doelstellingen die in het gemeentelijk woonbeleid zijn weergegeven.

IMG_9484.JPG

Woonlastenonderzoek en ontwikkelingsplan
Dit betekent dat de gemeente Veendam, Acantus en Commissie Huurzaken voor de komende twee jaren afspraken hebben gemaakt over bijvoorbeeld het aantal nieuw te bouwen woningen door Acantus en het aantal woningen dat Acantus gaat slopen. Ook wordt afgesproken dat in de komende maanden een (regionaal) woonlastenonderzoek wordt uitgevoerd en dat er in gezamenlijkheid een ontwikkelplan gemaakt wordt voor Bareveld en Veendam Noord. Daarnaast gaan Acantus en de gemeente samen bekijken hoe huurachterstanden bij huurders kunnen worden voorkomen via een pilot.

IMG_9486A.JPG